Stor leteaksjon etter funn av tom kajakk i Os

Politiet slo storalarm etter funn av tom kajakk som fløt opp-ned i vannet utenfor Sundøytangen i Os. Letingen fortsetter for fullt mandag formiddag.

Politiet og øvrige letemannskaper leter for fullt etter person som skal ha ropt om hjelp fra sjøen.

FINSØK I HELE DAG: Mannskaper fra politiet, Norske Redningshunder, Røde Kors og Sivilforsvaret gjennomfører nå finsøk i området. Se intervju med innsatsleder Gisle Anthun på stedet.

– Vi har fått bekreftet at kajakken stammer fra et naust, og eier opplyser at den trolig har vært stjålet. Letemannskapene fortsetter søket og er nå i gang med finsøk i områder hvor vi tidligere har lett, sier politiets innsatsleder, Gisle Anthun, til NRK mandag formiddag.

Leteaksjon i Os

MANGE I SVING: Totalt 25 personer deltar i søket mandag formiddag.

Foto: Alrik Velsvik / NRK

– Trykket på «den store knappen»

Alle nødetater rykket sent søndag kveld ut til øyen Røttingen i Os, etter at personer på land på Sundøytangen hørte rop om hjelp fra sjøen like etter klokken 22.30.

En kajakk ble funnet opp ned i sjøen utenfor Røttingen, og det ble også funnet en kanoåre.

– Kombinasjonen av ropene om hjelp, og funnet av kajakken, gjør at vi har «trykket på den store knappen», sa Bjarte Rebnord, operasjonsleder i politiet søndag kveld.

Leteaksjon i Os

FANT KAJAKK: Sent søndag kveld ble denne kajakken, som er av typen Hasle Expedition 520, funnet tom. Nå vil politiet komme i kontakt med folk som kjenner til den. Så langt er ingen personer i området meldt savnet.

– Vi har ikke trappet ned

Politiet opplyser at det var kommunikasjon mellom personen som ropte på hjelp, og personen som hørte det på land.

– Det er snakk om mer enn bare rop om hjelp, det har vært en form for kommunikasjon, sa operasjonsleder Jan-Tore Heggholmen natt til mandag.

Store mannskaper har siden 23-tiden søndag deltatt i leteaksjonen:

Leteaksjon Os Røttingen

LETEAKSJON: Alle nødetatene har rykket ut til Røttingen i Os etter at det ble hørt rop om hjelp fra sjøen, og en kajakk ble funnet opp ned.

Foto: Kjetil Vasby Bruarøy / Midtsiden.no

Politipatruljer, ambulansepersonell, dykkere fra brannvesenet, luftambulanse, Sivilforsvaret, Kystvakten, Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Norske redningshunder, redningsskøyte og politibåt. I tillegg har private deltatt i søket både til lands og til vanns.

Mandag formiddag fortsetter leteaksjonen.

– Vi har ikke trappet ned, og fortsetter med uforminsket styrke, sier operasjonsleder Janne Steimler Sætre.

Kajakken kan være stjålet

Politiet har gått ut med bilde av kajakken som ble funnet. En kajakkeier har siden meldt fra om at han savner en kajakk fra naustet sitt.

– Vi jobber med å verifisere om det er denne kajakken som er funnet. I så fall antar vi at den er stjålet, sier Steimler Sætre.

Laster kart, vennligst vent...