Hopp til innhold

Forretningsmann siktet for overgrep

En forretningsmann fra Bergen er siktet for seksuelle overgrep mot en rekke mindreårige jenter. Politiet etterforsker om jentene er blitt dopet ned.

Politiadvokat Janne R. Heltne

PÅGREPET I MARS: Påtaleansvarlig Janne Ringset Heltne bekrefter at en mann er varetektsfengslet.

Foto: Christine Kongsvik / NRK

Mannen ble pågrepet i slutten av mars og varetektsfengslet i Bergen tingrett, skriver Bergens Tidende. Verken mannens forsvarer, Richard von der Fehr eller politiets påtaleansvarlige, Janne Ringset Heltne ønsker å uttale seg om saken.

– Det er flere fornærmede som er i en sårbar posisjon. Vi er ennå ikke ferdig med avhør av de involverte og ønsker ikke omtale av denne saken, sier Heltne til Bergens Tidende.

Jentene filmet

Mannen skal ha filmet jentene, og materialet er beslaglagt av politiet.

BT har vært i kontakt med peroner i kretsen rundt de fornærmede jentene som er rystet over saken. Flere foreldre skal ha blitt inkalt for å se om deres døtre er blitt filmet.

Mange av jentene skal fortsatt ikke være identifisert. Politiet arbeider nå med å spore opp hvem de er.

Kjent forretningsmann

Mannen ble pågrepet i slutten av mars og varetektsfengslet i Bergen tingrett. Han er siktet for brudd på straffelovens paragraf 195, som omhandler seksuell omgang med barn under 14 år. Mannen har flere roller i næringslivet i Bergen og driver egen forretningsvirksomhet.