Førerløs båt funnet på fjorden

En tom båt ble lørdag funnet på fjorden ved Øygarden utenfor Bergen. Etter en rundt tre timer lang leteaksjon avsluttet redningsmannskapene søkene i området uten funn.

Redningsmannskaper rykket ut til en fritidsbåt som ble funnet drivende i Øygarden.

VIDEO: Redningsmannskaper rykket ut til en fritidsbåt som ble funnet drivende i Øygarden. Den aktuelle båten er den brune som slepes i deler av videoklippet.

En tom båt ble lørdag funnet på fjorden ved Øygarden utenfor Bergen.

Redningsmannskaper visste ikke om noen hadde falt over bord eller om båten hadde drevet ut fra land. Ved 17-tiden lørdag ettermiddag ble imidlertid leteaksjonen innstilt uten funn. Da hadde mannskapene lett i rundt tre timer.

– Vi har søkt i området og ikke funnet noen. Det er heller ingen savnede. Dermed er leteaksjonen avsluttet, opplyser operasjonsleder Walter Fosse i Hordaland politidistrikt til NTB.

Sea King leter i Øygarden

Et Sea King redningshelikopter deltok lenge i aksjonen.

Foto: Hanne Hagen Rotnes / NRK

– Båten kan ha blitt stjålet

Politiet vet ennå ikke hva som er skjedd, og saken skal undersøkes videre på etterforskningsnivå for å finne ut om båten kan ha blitt stjålet.

– Vi vet ikke hva som har skjedd, om båten bare har drevet fra land eller om det har vært folk om bord. Det kan ha vært folk om bord som har kommet seg i land, sier Fosse.

– Vi har fått kontakt med eieren av båten, som ikke har brukt den. Men den kan være stjålet, sier redningsinspektør Stein Solberg ved hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

førerløs båt i øygarden

Her lå båten og slo inntil klippene.

Foto: Hanne Hagen Rotnes / NRK

– Motoren var lunken

Flere båter deltok i leteaksjonen, blant annet båter fra politiet og fra Røde Kors. Også et redningshelikopter ble satt inn i søket.

– Vi fikk melding om hendelsen klokka 14. En båt var blitt funnet drivende, og vi prøver å finne forklaringen på det. Vi søker gjennom området for å se om noen har falt i sjøen, sier operasjonsleder Walter Fosse i Hordaland politidistrikt til NRK.no.

110-sentralen opplyser at motoren i båten fortsatt var lunken da den ble funnet.

Jarle Stigum Frimanslund og Stian Falch Rong

Jarle Stigum Frimanslund (t.v) og Stian Falch Rong fant den førerløse båten.

Foto: Hanne Hagen Rotnes / NRK

Det ble sendt redningsskøyte, luftambulanse og politibåt til funnstedet, som ligger ved Søre Ulvøy i Rong i Øygarden kommune.

– Fant båten

14-åringene Jarle Stigum Frimanslund og Stian Falch Rong fant båten i et sund.

Gutten var i båten sammen med Stians far, Even Rong og to småbrødre, da de oppdaget en båt som slo inn mot svaberget.

– Vi ropte inn i båten, men fikk ikke svar. Faren min hoppet i båten og sjekket om det var folk. Han fant ingen personer ombord, det var heller ingen nøkkel i tenninga, sier Rong.

– Da vi fant en båt med varm motor uten fører på denne måten, var vi nødt til å varsle nødetatene sier Even Rong til NRK.

Han hjalp lenge til med letingen sammen med sine tre sønner og deres kamerat.

Fant førerløs båt i Øygarden

Even Rong fant båten sammen med sønnene Sindre (9) og Simen (6).

Foto: Hanne Hagen Rotnes / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.