Forbudt å vaske bil og hus i Bergen

Planlegger du å vaske bilen eller husfasaden? Det kan du bare glemme – om du bor i Bergen og er tilknyttet kommunal vannforsning.

Bilvask

Dette er nå forbudt.

Foto: Colourbox

– Selv om vi nå forventer nedbør i dagene som kommer, er vannsituasjonen fremdeles anstrengt. Vi innfører derfor forbud mot å benytte bilvaskemaskiner tilknyttet kommunal vannforsyning fra 17. mars, sier fagdirektør Magnar Sekse.

Forbud mot spylerslanger

Den regnfattige vinteren i Bergen har ført til vannkrise. Vestre deler av Bergen bruker reservereservoar, noe som fører til at innbyggerne må koke vannet. Derfor gjelder forbudet som blir innført onsdag mer enn bilvask.

– Det innføres også forbud mot å benytte slange som tar vann fra kommunal vannforsyning til spyling av gater, fortauer, vask av bil, husfasader og lignende rengjøring. Vask som gjøres ved bruk av bøtter og kanner er tillatt, sier Sekse.

Krever enorme mengder vann

På bensinstasjoner og i vaskehaller i Bergen brukes det i snitt 500.000 liter vann per døgn, noe som tilsvarer to liter per innbygger.

Bergen kommune har vil åpne for forbudsdispensasjon for bilvaskemaskiner med spesielt lavt vannforbruk, det vil si mindre enn 70 liter per bilvask.