Hopp til innhold

Forbrukerrådet legger ned sju kontorer

Statsråd Solveig Horne (Frp) ber Forbrukerrådet samle ti regionkontorer til tre større kontorer.

Integreringsminister Solveig Horne på besøk i Steinkjer

LEGGER NED: Sju av Forbrukerrådets kontorer i Norge blir lagt ned, og erstattes med tre større kontorer.

Foto: Rita Kleven / NRK

Statsråd Solveig Horne (Frp), som har ansvar for forbrukerinteresser, ber Forbrukerrådet samle ti regionkontorer til tre større kontorer. Målet er å styrke tilbudet til forbrukerne, ifølge Horne.

Kontorene som skal legges ned ligger i Bergen, Kristiansand, Oslo, Sarpsborg, Gjøvik, Trondheim og Bodø.

De tre store kontorene skal ligge i Tromsø, Stavanger og Skien.

– Individuell veiledning til forbrukere og mekling mellom forbruker og næringsdrivende er nøkkelaktivitetene ved regionkontorene. I dag skjer dette i hovedsak på telefon og e-post. Det gjør at man ikke lenger er avhengig av kontorer i hele landet for å dekke forbrukernes behov, sier Solveig Horne (Frp) til NTB.

Forbrukerrådet fornøyd

– Vi er glade for at regjeringen satser på Forbrukerrådet, og å styrke grunnlaget for økt forbrukerinnflytelse. Det vises blant annet i statsbudsjettene for 2015 og 2016, der vi har fått flere nye oppdrag, sier styreleder i Forbrukerrådet, Anne Kathrine Slungård.

Totalt er det 75 årsverk ved Forbrukerrådets regionkontorer.

– Vi skal videreutvikle og bygge organisasjonen for fremtiden. Samtidig som vi skal etablere gode løsninger for våre ansatte, skal Forbrukerrådet fortsatt være tydelig til stede for forbrukerne, sier Slungård.

Anne Kathrine Slungård

BRA FOR FORBRUKERRÅDET: Anne Kathrine Slungård er styreleder i Forbrukerrådet. Hun er fornøyd med omstruktureringen som nå blir gjort.

Foto: Ungt Entreprenørskap Norge

Nytt kontor på Svalbard

I fjor etablerte regjeringen et styrket klagetilbud til forbrukere ved regionkontoret i Tromsø. Kontoret i Tromsø vil nå, sammen med kontorene i Stavanger og Skien, være ansvarlig for meklings- og veiledningsoppgavene.

I tillegg skal det etableres en hospiteringsordning for inntil 5 personer på Svalbard, administrativt underlagt kontoret i Tromsø. Dette vil være et ledd i regjeringens strategi for å styrke bosettingen på Svalbard.

Forbrukerrådet skal nå kartlegge konsekvenser og legge en plan for omorganiseringen. Omstillingen skal være gjennomført senest 1. mai 2017.

– Dumt for dem som bruker kontoret mye

– Det er klart at dette ikke er noe gøy for dem som jobber i Bergen, og for dem som bruker kontoret vårt mye, sier regiondirektør i Forbrukerrådet i Bergen, Pia Kleppe Marken til NRK.

Men hun er glad for at regjeringen nå satser på Forbrukerrådet.

– Alt i alt, håper vi nå at vi får en mer robust enhet.