Hopp til innhold

Her knuser bilen inngangspartiet til Fløibanen

Overvåkningsbilder viser hvordan bilisten dro med seg inngangspartiet på Fløibanen. – Jeg hørte et vanvittig bråk, forteller passasjer Olav Kyrre von Tangen Ludvigsen.

Overvåkningsbilder viser hvordan bilisten knuste dørene og dro med seg stolper og skillebånd i inngangspartiet til Fløibanen.

NY VIDEO VISER HELE KJØRETUREN: Overvåkningsbilder viser hvordan bilisten kommer kjørende mot Fløibane-bygningen, knuster dørene og dro med seg stolper og skillebånd i inngangspartiet til Fløibanen.

Onsdag kveld, et par minutter før siste avgang med Fløibanen i Bergen, braste en bil gjennom inngangspartiet, før den knuste en spesialbygget skyvedør og dro med seg flere jernstolper. Skadene er omfattende.

– Disse dørene må bygges på stedet, så det blir ikke billig, sier teknisk sjef i Fløibanen, Inge Bjørnar Eriksen.

Politiet venter nå svar på blodprøver de tok av bilisten, som de mistenker var påvirket av narkotika, får NRK opplyst torsdag ettermiddag.

Overvåkningsbilder som Fløibanen gav ut torsdag, viser at bilen knuser inngangspartiet og fortsetter i rolig tempo innover passasjerhallen på nedre stasjon.

Vognfører brøt inn

Da bilen til slutt stanset etter den ville ferden, løp vognføreren bort og åpnet døren. I bilen satt to personer, som ifølge vitner på stedet fremsto som tydelig rusede, men forholdt seg rolige.

Fløibanen bil

VOGNFØREREN STANSER BILISTEN: Her har vognføreren åpnet døren til bilen og tatt ut nøkkelen, mens de venter på politiet. – De som satt i bilen, var helt rolige, forteller øyenvitne Olav Kyrre von Tangen Ludvigsen.

Foto: Olav Kyrre von Tangen Ludvigsen

– Vognføreren bøyde seg inn og tok bilnøklene fra dem, forteller Olav Kyrre von Tangen Ludvigsen, som akkurat hadde satt seg inn i fløibanevognen da det smalt.

– Jeg gikk gjennom den døren som bilen knuste ett minutt før det skjedde, forteller han.

Inngangsdørene på Fløybanen er ødelagt etter at en bil har kjørt gjennom dem

KNUSTE DØREN: Politiet stopper mannen som kjørte gjennom døren, forbi billettluken og ned i hallen på Fløibanestasjonen.

Foto: Bergen Foto og Media

Mistenkt for narkorus

Ludvigsen skildrer et «vanvittig bråk» som varte i 10–15 sekunder. De seks-syv passasjerene i vognen gikk for å se hva som hadde skjedd, og ble vitne til samtalen mellom vognføreren og de to i bilen.

Da politiet kom, ble de hentet ut av bilen.

– Han som kjørte hadde god knekk i knærne, og politiet måtte nærmest slepe ham bortover. Så det var nok noe i det med at de mistenkte ham for ruskjøring, sier Ludvigsen.

Politiet tror sjåføren, en mann i 30-årene, var ruset på narkotika.

– Trodde det var en spøk

Fløibanen knuste dører

SLIK SER DET UT I DAG: Bilen kjørte gjennom dørene, forbi billettluken og ned i hallen. Reparasjonskostnadene blir høye, men dekkes av forsikringen.

Foto: Tim Christian Wassmo / NRK

Torsdag går Fløibanen som normalt igjen. Men ledelsen fryktet det verste da de ble oppringt og fortalt om hendelsen onsdag kveld.

– Jeg trodde det var en spøk, sier teknisk sjef Inge Bjørnar Eriksen.

– Jeg må ærlig innrømme at når telefonen kom, så fikk jeg jo sjokk. Jeg så jo for meg at hele inngangspartiet var rasert, sier administrerende direktør Anita Nybø.

Hun mener sjåføren må ha styrt godt for å komme seg gjennom den ytre porten uten å være borti den.

– Men glasskyvedørene er jo helt raserte. Så har han kjørt innover, og der står det jo noen midtrabatter som han har dratt med seg relativt langt inn i hallen. Det er nok dem som til syvende og sist har stoppet bilen, sier Nybø.

– Skal prise oss lykkelige for at det gikk bra

Trolig oppholdt ingen personer seg i gangen da bilen kom brasende gjennom glassdøren.

Men Olav Kyrre von Tangen Ludvigsen forteller at det for hans tilfelle kun var tilfeldigheter som gjorde at det ikke kunne endt opp i en alvorlig ulykke.

– I og med at dette var den siste avgangen for kvelden, var det, gud skje lov, ikke mange folk som var på vei inn for å ta banen eller på vei ut fra den. Vi skal prise oss lykkelige for at det gikk så bra som det gikk, sier Nybø.

Inge Bjørnar Eriksen

TEKNISK SJEF: Inge Bjørnar Eriksen trodde det var en spøk når han fikk høre at noen hadde kjørt bil inn på Fløibane-stasjonen.

Foto: Mette Anthun / NRK