Flere biler skadet i ras på E16

Biler kjørte inn i steinras ved tunnelutløp mellom Dale og Voss. E16 var stengt i halvannen time.

Ras Hyvingstunnelen E16

SJEKKER FJELLSIDEN: Vegvesenets entreprenør har ryddet vekk steinene som lå i veibanen, og sjekket fjellsiden der steinene kom fra. – Fjellsiden er veldig, veldig høy, så det er vanskelig å få full oversikt. Men entreprenøren vurderte det slik at veien kunne åpnes etter at den var ryddet, sier trafikkoperatør Ove Amundsen.

Foto: Bergen foto og media

E16 ble stengt ved Bolstadøyri mellom Dale og Voss etter et steinras ved det vestlige utløpet av Hyvingstunnelen.

– Det har kommet mange biler bak meg, og er kø så langt jeg kan se. Det har vært helt bom stopp siden jeg kom hit litt over halv tre, sier Katinka Hauge på telefon til NRK fra bil nummer fem i køen på østsiden av tunnelen.

Meldingen om raset kom lørdag like etter klokken 14. Flere biler har fått skader, opplyser trafikkoperatør Ove Amundsen ved Vegtrafikksentralen.

– Det har gått en steinras utenfor tunnelportalen på siden mot Dale. Flere biler har kjørt på raset og fått skader, sier Amundsen.

Det skal ligge en del stein i veien utenfor tunnelen.

Ras ved Hyvingstunnelen på E16

LANG KØ: – Det er ganske kraftig regnvær her, så jeg håper de sjekker skikkelig at det ikke kan komme mer stein ned, sier Katinka Hauge på telefon til NRK fra køen på østsiden av Hyvingstunnelen. Raset har gått ved det vestlige tunnelutløpet.

Foto: Katinka Hauge

– Så store at de har gitt skader i fronten

Politiets operasjonsleder Frode Kolltveit sier at det ikke er kommet meldinger om personskader.

– Han som ringte inn og meldte fra om dette, kom kjørende vestover mot Bergen og kjørte over en del steiner i veien. Han stilte seg opp med nødblink på for å forhindre at andre biler skulle kjøre inn i raset. Hans bil og et par som kom etter har fått skader under, og noen av steinene er så store at de også har gitt skader i fronten og på sidene av noen av bilene, sier Kolltveit.

Det er likevel ikke snakk om de store materielle skadene, etter det politiet har fått opplysninger om.

– Men det kan jo likevel være store kostnader ved dette, påpeker Kolltveit.

Ras ved Hyvingstunnelen på E16

AMBULANSE: Ambulansepersonell er på stedet, men ingen personer skal være skadet.

Foto: Katinka Hauge

– En gjenganger

E16 mellom Bergen og Voss er kjent som en svært ras- og ulykkesutsatt vei. Og særlig er området ved nettopp Hyvingstunnelen utsatt.

– E16 er jo utsatt, det vet vi jo. Og Hyvingstunnelen er et sted som har gått igjen noen ganger. Så nå må man kanskje få geologer opp for å sjekke området grundig en gang til, sier Kolltveit.

– Hyvingstunnelen er jo et veldig utsatt sted, det har gått flere ras der før. Det skal ligge en del steiner på 10-20 kilo i veien der. Entreprenøren er framme nå ganske snart, og vi håper de kan gjøre en befaring ganske raskt, sier trafikkoperatør Ove Amundsen ved Vegtrafikksentralen klokken 15.

– Det er ganske kraftig regnvær her, så jeg håper de sjekker skikkelig at det ikke kan komme mer stein ned, sier Katinka Hauge fra køen.

Veien gjenåpnet

Klokken 15.33 melder Vegtrafikksentralen at veien er ryddet og gjenåpnet.

– Entreprenøren har vært oppe med en «korgbil» og sjekket fjellsiden så høyt opp de kommer. De er jo ikke geologer, men har jo litt erfaring med dette. Fjellsiden er veldig, veldig høy, så det er vanskelig å få full oversikt. Men entreprenøren vurderte det slik at veien kunne åpnes etter at den var ryddet, sier trafikkoperatør Ove Amundsen.

Laster kart, vennligst vent...

STEINRAS: Raset har gått ved den vestlige munningen av Hyvingstunnelen.