Hopp til innhold

Flere biler i grøften

Svært glatte veier i Hordaland etter en natt på frysepunktet.

Vegtrafikksentralen i Hordaland advarer mot svært glatte veier i enkelte deler av fylket mandag morgen.

Spesielt glatt skal det være på Sotra og i Øygarden. Flere biler har spunnet utenfor veien i morgentimene mandag.

– Vi har fått inn flere meldinger om folk som har havnet i grøften. Det er viktig at folk er svært forsktig når de kjører i Øygarden, sier vaktoperatør Roger Lemme i Vegtrafikksentralen.

Kolonnekjøring til Voss

Han sier at det så langt kun er snakk om mindre uhell på glatten.

Det har vært store problemer med trafikkavviklingen mellom Bergen og Voss i helgen, som følge av raset som har stengt E16 mellom Bulken og Voss.

Ras på E16

OMFATTENDE ARBEID: Arbeidet med å få ned restene av den lokale veien ovenfor E16 tar lenger tid enn ventet, og Statens vegvesen tør ikke å fastsette tidspunkt for når europaveien kan åpnes igjen.

Foto: Mette Anthun / NRK

– Spesielt utfordrende var det ved utfart fredag og hjemfart søndag. Klokken 07 i dag gjenopptar vi kolonnekjøringen, sier Lemme.

I formiddag blir det trolig klart når E16 kan åpnes igjen.

Rev kommunal vei

Prosjektleder Ingebjørg Midthun i Statens Vegvesen var i rasområde søndag ettermiddag. Etterpå fortalte hun NRK om de store skadene som europaveien har fått.

– Den kommunale veien ovenfor E16 er nå revet, og det er gjort et omfattende arbeid med å fjerne masser. Hele den kommunale veien er gravd vekk på stedet, og lørdag ble 1500 kubikk med masser fjernet, sa hun i går.

Veien vil neppe åpnes for tidligst tirsdag, muligens onsdag.