Hopp til innhold

Flere barn var på fotballtrening da knivslagsmålet brøt ut

MØHLENPRIS (NRK): Sportsklubben Djerv nedringt av bekymrede foreldre etter masseslagsmålet. Nå vil de ha vakthold på fotballbanen.

Knivstikking på Møhlenpris - anonymisert

HER TREKKER HAN KNIV: En av de involverte trakk kniv i masseslagsmålet. Et vitne forteller til NRK at et 20-talls personer hadde samlet seg på den små banen ved siden av hovedbanen på Møhlenpris.

Foto: Privat

Minst én person ble knivstukket og sendt til sykehus og én slått ned da et 20-talls personer barket sammen i et masseslagsmål i bydelen Møhlenpris i Bergen onsdag kveld.

En 25-årig mann ble utskrevet fra sykehuset rundt midnatt og senere avhørt på politihuset i Bergen. Fire menn i alderen 21 til 24 år er så langt pågrepet i saken.

Ifølge et vitne NRK har snakket med var det stygge scener som utspant seg.

– Jeg så flere som blødde. En av de andre involverte fikk et slag og dro en kniv opp av shortsen. Det var helt sykt hvor mange kniver som var involvert, sier han.

Rundt 20 personer barket sammen, fire personer pågrepet, etter stort slagsmål i Bergen sentrum.

MASSESLAGSMÅL: Slik så det ut da et 20-talls personer føk i tottene på hverandre.

Flere barn til stede

Episoden utspilte seg på Møhlenpris fotballbane, men personene skal ikke være i noe organisert fotballmiljø. Alle de involverte skal ha utenlandsk opphav.

Det er Sportsklubben Djerv som har fotballbanen på Møhlenpris som sin hjemmebane.

Daglig leder Thomas Haugland Ulvøy sier det har vært flere slåsskamper på banen i sommer.

– Det har vi sett over flere år. Vi er ikke overrasket over at folk går i tottene på hverandre, men det er så langt vi vet første gang noen har trukket kniv.

Det var flere barn til stede under slagsmålet i går kveld. Ulvøy fikk flere telefoner etter angrepet.

– Jeg har fått veldig mange bekymringsmeldinger fra foreldre. Flere har tidligere sett at det vært munnhuggeri og slåssing, og er bekymret for utviklingen. Gårsdagens episode er skremmende, sier Ulvøy.

Klubblederen sier klubben er i dialog med Bergen kommune om et ønske om vakthold ved banen.

Erlend Lindau Langhelle

IKKE BEKYMRET: Beboer Erlend Lindau Langhelle tror ikke knivangrepet på Møhlenpris vil gjøre beboerne i bydelen mer utrygg i fremtiden. – For oss hørtes det ut som en vanlig fotballkamp.

Foto: Anette Berentsen / NRK

– Ønsker ikke vakthold ved utendørsanlegg

Idrettsbyråd Pål Hofstad Thorsen (Ap) i Bergen sier han tar episoden på største alvor, men kommunen ønsker ikke vakthold ved et av byens åpne idrettsanlegg.

– På generelt grunnlag har vi tilsyn ved alle banene, men det er vanskelig å drive vakthold ved et utendørsanlegg vi ønsker skal være åpent for alle.

Beboer Erlend Lindau Langhelle sier episoden onsdag kveld ikke skaper utrygghet i nabolaget.

– Vi vet jo at det skjer ting alle veier. Jeg føler meg fremdels veldig trygg på Møhlenpris.

Politiet har torsdag morgen ikke ønsket å kommentere etterforskingen eller hvordan de arresterte stiller seg til pågripelsen.

Mann på båre etter knivstikking

KJØRT VEKK: Den skadde 25-åringe ble kjørt vekk i ambulanse og fraktet til Haukeland sykehus. Han ble utskrevet med lettere skader noen timer senere.

Foto: 03030-tipser

– Trenere krangler med folk som vil bruke banen

De organiserte treningene har akkurat startet opp etter ferien. Ulvøy sier klubbens trenere ukentlig krangler med personer som ikke forstår at det ikke er «førstemann til møllen»-prinsippet som gjelder.

Pågangen har vært særlig stor etter en internasjonal fotballcup som ble arrangert på banen i sommer.

– Da ender ofte svært mange opp på den lille banen ved siden av. Det er gjenstand for mye tumulter og krangel.

Knivstikking på Møhlenpris

MØHLENPRIS: Pågangen har vært stor på fotballbanen på Møhlenpris i sommer. Leder Thomas Ulvøy i SK Djerv sier de ikke er overrasket over knivangrepet onsdag kveld.

Foto: Synnøve Horvei / NRK