Hopp til innhold

FKH slo Brann i VM-finalen

Rødtrøyene ble slått 2-1 på hjemmebane i søndagens finale i Vestlandsmesterskapet.

FK Haugesund vant Vestlandsmesterskapet

JUBELSCENER: Haugesund-spillerne jubler med pokalen etter seieren over Brann søndag.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Brann-trener Rune Skarsfjord

SKUFFET: Brann-trener Rune Skarsfjord ønsket seg pokalen.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Dermed ble det andreplass i turneringen på Rune Skarsfjords menn, etter 2-2 og seier på straffer mot Sandnes Ulf fredag og tap mot FK Haugesund i finalen søndag. Brann-treneren var likevel forholdsvis fornøyd etter de to kampene.

– Skulle ha vunnet hele greien

– Selvfølgelig skulle vi helst ha vunnet hele greien, men vi har hatt veldig godt utbytte av helgen. Vi har brukt fryktelig mye juniorer. Det er kanskje litt dårlig gjort av meg, siden vi har brukt mange av dem samtidig, men jeg synes de har behersket det utrolig godt, sier Skarsfjord til NRK.no.

Et Brann-lag med svært få etablerte navn i startoppstillingen fikk tøff motstand fra et offensivt FKH, som tok ledelsen ved Joakim Våge Nilsen etter 35 minutter. Midtstopper Jonas Grønner (17) utliknet bare tre minutter senere etter et hjørnespark.

Skjøt i tverrligger

I andre omgang så Brann lenge ut til å ville mest, men uten å få uttelling. Nærmest kom Henrik Gjesdal, som skjøt i tverrliggeren fra kort hold. Erik Mjelde var også nær scoring, men Per Morten Kristiansen i FKH-buret gjorde sine saker bra.

Rodolph Austin

JOBBET HARDT: Rodolph Austin var et av få kjente ansikter i Branns startellever.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

De selvlysende gjestene fra Haugesund sløste også bort store sjanser, men avgjorde kampen i det 73. minutt, da Håvard Storbæk fikk ballen på femmeteren og enkelt trillet den forbi Brann-keeper Jørgen Mohus.

Brann-trener Skarsfjord innrømmer at laget har mye å jobbe med, men lar seg ikke stresse av det i januar.

– FKH klare til seriestart

– Vi har vel en litt mer uferdig stall enn det FKH har per i dag. De har fått satt laget sitt allerede og virker klare til seriestart. Vi er ikke helt der ennå, så vi må bruke de to neste månedene veldig godt, sier han til NRK.no.

– Hvilke forventninger føler du det stilles til årets Brann-lag, etter den overraskende sterke sesongen dere leverte i fjor?

– Det er sikkert en del av de samme som slaktet oss før sesongen i fjor, som sier at vi bør ta medalje i år. Sånn er Bergen. Vi jobber i stallen og klubben for å stabilisere oss der vi skal være, sier Skarsfjord, som ikke vil ut med om klubben har satt seg et konkret mål for sesongen.

Sogndal slo Sandnes Ulf

I den andre kampen i Vestlandshallen søndag vant Sogndal 4-3 over nyopprykkede Sandnes-Ulf. Laget fra saftbygden tok dermed tredjeplassen i turneringen.

Kim Ojo og Zsolt Korcsmár mot FKH

FANT IKKE MÅL: Kim Ojo kom inn i andre omgang, men fant ikke veien til nettmaskene. Zsolt Korcsmár til høyre.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK