Hopp til innhold

Fikk «alle» Ap-stemmene i Granvin

Venstre og ordførerkandidat Ingebjørg Winjum frem nesten 30 prosentpoeng.

Ingebjørg Winjum

VALGVINNER: Ingebjørg Winjum kan bli ny ordfører i Granvin.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

- Dette er en veldig spesiell situasjon. Det er veldig mange her som har vært nødt til å finne seg nytt parti, sa Winjum til NRK.no i forkant av valget.

Se hele resultatet fra Granvin her!

Hadde 42,2 prosent i 2007

Allerede da var det mange som utpektet henne og partiet til favoritter i Granvin, etter at Arbeiderpartiet tidligere i år la ned lokallaget og trakk sin valgliste på grunn av mastestriden i Hardanger. Ap var den store valgvinneren for fire år siden, da partiet fikk hele 42,2 prosent av stemmene.

SE VIDEO FRA SISTE KOMMUNESTYREMØTE MED AP-ORDFØREREN:

Video Granvin-ordfører i sitt siste kommunestyremøte

I nabokommunen Ulvik har lokallaget valgt å fortsette, og ble belønnet av velgerne med en merkbar fremgang i forhold til kommunevalget i 2007.

Høyre nest størst

Venstre får nå fem av tretten representanter i kommunestyret i Granvin. Nest størst er Senterpartiet, som får 29,7 prosent av stemmene og tre representanter. Resultatet er en tilbakegang på 2,0 prosentpoeng.

Også Høyre gjør det bra i Arbeiderpartiets fravær. Partiet går frem 9,5 prosentpoeng, til 23,7 prosent. Det gir tre representanter i kommunestyret.

Ca. 40 stemte på Ap

Selv om Arbeiderpartiet ikke stiller liste i år, har ca. 40 personer benyttet anledningen til å legge en Ap-lapp i stemmeurnen i Granvin i dag. Partiet får en oppslutning på 8,7 prosent på fylkestingsvalget, noe som er en nedgang på 10,6 prosentpoeng i forhold til 2007.

Oppslutningen for Arbeiderpartiet i Granvin (kommunevalg) fra 1983 til 2011:

Oppslutning for Granvin Ap 1983-2011
Foto: Roy Hilmar Svendsen / Grafikk: Tuva Tagseth / NRK