Hopp til innhold

Festspillene skal lære Brann publikumstekke

I år har Festspillene i Bergen satt ny publikumsrekord. Antallet besøkende har økt med 67 prosent på tre år. Nå vil de lære fotballaget Brann de gode triksene.

Festspillene hjelper Brann

SAMARBEID: Fotballklubben Brann får hjelp til å få flere besøkende.

Foto: Kjetil Rydland / NRK

Festspillene fikk kritikk for å være for smale og for lite publikumsvennlige. Så gjorde de noen grep, og nå ser de resultater.

– Vi har hatt svært mange utsolgte konserter. Dette er jo deilige tall, sier festspilldirektør Anders Beyer fornøyd.

Festivalen har hatt 100 000 besøkende i år. I 2012 var det 60 000. Det vil si en øke på 67 %, publikumsrekord og svartebørstilstander.

Beyer kom til Bergen for tre år siden, og kontakten med bergenserne har vært en bevisst strategi.

Brann vil lære

På Minde ligger Brann Stadion, som slett ikke har sett noen økning i antall besøkende den siste tiden. Til nå i år har 47 000 besøkt stadion. Klubben merker en nedgang i besøkstallene etter nedrykket til 1. divisjon.

Brann stadion

VIL FYLLE TRIBUNEN: Det er plass til over 17 000.

Foto: NRK

Salgssjef for privatmarkedet i Brann, Dag Frode Algerøy får nå hjelp fra uventet hold. I dag møttes Beyer og Algerøy på stadion, for Algerøy ønsker å lære av kulturen.

– Jeg tror dette er interessant, sier Algerøy

Trenger resultater

Møtet i dag er bare starten på samarbeidet. De to pilarene i Bergen skal møtes flere ganger fremover for å diskutere hvordan de kan bli bedre på publikumstekke.

Fotballklubben håper på snarlige resultater. For om ti dager møter de opprykksrival Sogndal, og én tilskuer er i alle fall sikret.'

– Jeg støtter opp, sier Anders Beyer.