Hopp til innhold

47 måtte evakueres da ferje kjørte på grunn

Passasjerene ble evakuert, men bilene måtte stå igjen da MF Fosen gikk på grunn ved Hatvik kai lørdag.

Evakuering etter grunnstøting på Hatvik

EVAKUERING: 47 personer ble fraktet fra ferjen til land av en ambulansebåt.

Foto: Kjell Jøran Hansen / NRK

Ferjen var på vei fra Hatvik i Os kommune da grunnstøtingen skjedde.

– Ferjen krenget over til siden en liten stund. Alle har fått livvester på, og vi venter på å bli hentet, sier NRK-reporter Dag Harald Kvammen Andersen, som var passasjer på ferjen.

Like før klokken 15 lørdag ble passasjerene evakuert av en ambulansebåt, og kjørt til land.

– Alle passasjerene er fraktet i land, og blir nå fraktet til beredskapssenteret i Os. Mange har biler som fortsatt er ombord i ferjen, sier politiets innsatsleder Jon Endre Skeie til NRK.

Administrerende direktør Grete Fuglem Tennås i trafikkselskapet Fosen Namsos Sjø, som eier ferjen, forteller at ingen personer ble skadet da ferjen traff land.

– Heldigvis er ingen skadet. Nå venter vi på en redningsskøyte som skal trekke ferjen av grunn og frakte den inn til ferjekaien i Hatvik, sier Tennås.

47 passasjerer ble fraktet med ambulansebåt til land.

Vet ikke årsaken

Brannvesen, ambulanser og politi rykket ut til Hatvik. Mannskapet fikk raskt kontroll på situasjonen, og det var ingen fare for at ferjen skulle synke.

Ferjen lå i ro i fjæresteinene rundt 200 meter fra ferjeleiet på Hatvik. Den skal ha hatt liten fart da grunnstøtingen skjedde.

– Vi vet ikke hva som er årsaken til ferjen gikk på grunn. Vi kommer til å granske dette, slik vi alltid gjør når det skjedd denne typen hendelser, sier direktør Tennås.

Også i slutten av januar fikk MF Fosen problemer da den skulle inn til kaien på Hatvik. Den gang var det tett tåke som førte til at ferjen traff et berg.

IMG_0142.JPG

VENTER PÅ Å BLI EVAKUERT: Passasjerer med redningsvester.

Foto: Dag Harald Kvammen Andersen / NRK

– Kjente et dunk

Egil Samnøy var passasjer og satt i bilen sin da ferjen traff land.

– Akkurat da det sto på, opplevde jeg det som litt dramatisk. Jeg satt i bilen og så at ferjen endret kurs, og kort tid etter kjente vi et dunk da den traff land, sier Samnøy.

Han roser mannskapet ombord for måten de håndterte situasjonen på.

– Vi fikk raskt beskjed om å gå opp i salongen. Kapteinen og mannskapet håndterte dette på en svært god måte, og alle forhold seg rolig, sier Samnøy.

Utsatte å frakte ferjen til kai

Politiet utsatte lørdag ettermiddag å trekke ferjen av land, for å vente på høyere sjø.

– Nå venter vi på flo, for ferjen står såpass fast at vi ikke klarer å trekke den av land. Vi satser på å trekke den av i 21-22-tiden i kveld. Deretter vil den bli tømt for biler, sier innsatsleder Skeie.

Passasjerene oppholdt seg lørdag ettermiddag i beredskapssenteret i Os. I 22-tiden lørdag kveld ble ferjen slept til kai av to servicebåter, og passasjerene fikk bilene sine tilbake.

MF Fosen har plass til 290 passasjerer og 105 biler.

IMG_0135.JPG

I FJÆRESTEINENE: Ferjen skal ikke hatt stor fart da den gikk på land.

Foto: Dag Harald Kvammen Andersen / NRK