Hopp til innhold

Her blir fergepassasjerene reddet

13 passasjerer var ombord i bilfergen da den gikk på grunn i grov sjø. Alle ble evakuert til en annen ferge.

Ferge grunnstøtte

REDDET: MF Heilhorn står her på et skjær utenfor Sandvikvåg kai. Det var svært dårlig vær i området da grunnstøtingen skjedde. Bildet er tatt av redningsskøyta RS Bjarne Kyrkjebø idet passasjerene blir hentet av nabofergen Raunefjord.

Foto: Per Egil Larsen

Hovedredningssentralen (HRS) meldte klokken 18.47 at en ferge hadde grunnstøtt utenfor Sandvikvåg i Fitjar. Fergen er MF «Heilhorn» som trafikkerer sambandet mellom Husavik i Austevoll og Sandvikvåg i Fitjar. Den gikk på skjær ved Raudholmane like etter avgang fra Sandvikvåg.

– En ferge har grunnstøtt et par hundre meter fra kaien. Det er ingen dramatikk. 13 personer er evakuert, sier redningsleder Børge Galta ved Hovudredningssentralen i Sør-Norge.

Det er dårlig vær i området. Passasjerene ble plukket opp av en annen ferge som var i nærheten. Redningsskøyta RS «Bjarne Kyrkjebø» kom også til stedet.

Mannskapet på fire er igjen på den grunnstøtte fergen. Ifølge FosenNamsos tar fergen ikke inn vann.

Ferge på grunn på Stord

GRUNNSTØTTE: MF Heilhorn står her på skjæret. Bildet er tatt av redningsskøyta.

Foto: RS Bjarne Kyrkjebø

Redningsskøyte var i nærheten

Passasjerene ble hentet av fergen «Raunefjord» som trafikkerer Halhjem-Sandvikvåg. Rederiet Fjord1, som drifter dette ambandet, meldte om innstilte avganger på grunn av redningsoppdraget.

Redningsskøyten Bjarne Kyrkjebø var på øvelse i Korsfjorden, og fikk melding om grunnstøtingen via VHF-sambandet.

– Evakueringen var så å si over da vi kom frem etter en halvtime. Fergen «Raunefjord» tok de evakuerte om bord, forteller Lasse Brunborg, skipper på redningsskøyten Bjarne Kyrkjebø.

Foto tipser: Arild Nodland

EVAKUERES: Her blir passasjerene evakuert. Video: Arild Nodland

Grov sjø

Skipperen beskriver været som tøft i området.

– Den grunnstøtte fergen ligger litt skjermet på skjærene. Men i området rundt er det forferdelig hardt vær. Det er grov sjø, kraftige vindkast og haglbyger, beskriver han.

Sandvikvåg er en fergehavn i Fitjar kommune i Sunnhordland. Havnen er den sørlige delen av et av de mest trafikkerte ferjesamband i Norge, som går mot Halhjem i Os kommune, samt et mindre samband mot Husavik på Huftarøy i Austevoll kommune.

FosenNamsos melder at MF «Marstein» går inn i sambandet i forsinket rute fra Sandvikvåg klokken 19.55.

Laster Twitter-innhold
Ferge grunnstøtt