Hopp til innhold

Fant hodeskalle av menneske i jordfylling

Turgåere gjorde makabert funn i jordfylling like ved en av Bergens mest populære badestrender. Politiet undersøker nå kraniet opp mot flere svært omtalte savnet-saker i bergensregionen.

Åstedssbilder fra Kyrkjetangen i Bergen og intervju med politistasjonssjef Tore Salvesen.

SPERRET AV: Politiet har sperret av innkjørselen til funnstedet, som ligger noen hundre meter fra den kjente badeplassen på Kyrkjetangen.

Det var i 21-tiden onsdag kveld at politiet fikk melding fra to turgåere i området. Meldingen gikk ut på at de to hadde funnet noe som liknet på en hodeskappe. Deponiet der kraniet ble funnet ligger like ved en populær badeplass i området.

Fyllingen er nå sperret av og politiet har i kveld undersøkt stedet.

LES OGSÅ: Forsvinningsgåtene politiet mangler svar på

Skal undersøkes av rettsmedisinere

Tore Salvesen

AVVENTER UNDERSØKELSER: Politistasjonssjef Tore Salvesen ledet etterforskningen av Dung Tran Larsen-saken. Han sier det er for tidlig å knytte funnet opp mot noen kjente saker.

Foto: Ingrid Tangstad Hatlevoll / NRK

– Hodeskallen skal undersøkes av rettsmedisinere på Gades Institutt torsdag, sier stasjonssjef Tore Salvesen ved Bergen vest politistasjon til NRK.

Undersøkelsene skal blant annet klargjøre avdødes alder og hvor lenge hodeskallen har ligget i jorden. Om funnet kan knyttes til en kriminell handling, er det foreløpig for tidlig å si noe om.

– Vi vet foreløpig veldig lite om disse tingene. Undersøkelsene på stedet er avsluttet for i kveld. Arbeidet vil bli gjenopptatt i morgen når vi har fått tilbakemelding fra Gades Institutt, sier Tore Salvesen.

Hør intervjuet med politistasjonssjefen:

Politiet som har vært på stedet er imidlertid ganske sikre på at kraniet stammer fra et menneske.

Flere mystiske forsvinninger

Flere personer er blitt meldt savnet i Bergen de siste årene. Blant dem de to kvinnene Trine Franzen og Dung Tran Larsen. De to forsvant i henholdsvis 2004 og 2007.

– Jeg kan komme på flere saker der vi mangler en person, opplyser stasjonssjef Tore Salvesen ved Bergen vest politistasjon.

– Om det er levninger fra noen av disse som nå er funnet kan jeg ikke kommentere før rettsmedisinerne har avsluttet sitt arbeid.

Han kunne sent onsdag kveld ifølge Bergens Tidende ikke si om det er skader på hodeskallen.

Funnet ble gjort i et deponi for matjord og fyllmasse. Politiet vil i morgen snakke nærmere med dem som benytter seg av området.

Dung-søk nær funnstedet i 2008

I 2008 ble det gjort søk ved Kyrkjetangen i Dung Tran Larsen-saken etter at en eldre kvinne hevdet at hun året før hadde sett en mann iført gummihansker, oljebukse og plastposer rundt føttene grave ned en stor bylt inntullet i en plastsekk.

Funn av hodeskalle i jordfylling på Kyrkjetangen

TILKJØRT JORD: Jordfyllingen på Kyrkjetangen betår av matjord og fyllmasse som skal ha blitt tilkjørt til området fra andre steder i Bergen.

Foto: Christian Kråkenes / NRK
Kyrkjetangen