Fanas nye Kygo er spilt 17 millioner ganger

Alan Walker (17) fra Fana følger i Kygos suksessfulle spor. I kveld spiller han sin første konsert noensinne, på hjemmebane i Bergen.

Elektronika-artisten og produsenttalentet Alan Walker fra Bergen

KONSERTKLAR: I kveld spiller Walker sin første konsert under festen «Summer Rain» på Møhlenpris foran 2500 mennesker.

Foto: Jon Bolstad / NRK

– Alt kan skje på internett, uttalte Alan Walker til Fanaposten i vår etter å ha fått platekontrakt. Og det er nettopp det som nå ha skjedd.

Noen måneder senere kan 17-åringen fra Fana vise til titalls millioner avspillinger på nettsteder som Spotify og Youtube.

Låten «Fade» har alene passert 17 millioner visninger på Youtube.

Trekkplaster på utendørsfest

Fredag kveld spiller Walker sin første konsert under festen «Summer Rain» på Møhlenpris. Her er det plass til 2500 mennesker og arrangøren lover en solid lyd- og lysproduksjon.

– Det blir helt legendarisk. Med pyro og konfetti og det hele, sier en oppglødd Walker til NRK.

Han skal spille en konsert med både egne låter og låter fra andre artister som han har plukket ut.

Med en PC og et keyboard har 17-åringen produsert flere låter innen sjangeren EDM. Musikken produserer han i FL studio og resultatene er å finne på både Spotify, Youtube og Soundcloud, skriver nettstedet utetrend.no.

– Noen vil kanskje si at Alan Walker følger i Kygo sine spor, mens andre mener at han har tatt et steg videre (...) Fanbasen til Walker har utviklet seg helt enormt og det tikker inn meldinger og mails fra folk fra hele verden, skriver Utetrend-journalisten.

Mer spilt enn læremesteren

Det er mindre enn tre år siden han begynte å produsere elektronisk dansemusikk på datamaskinen hjemme på gutterommet. 17-åringen kontaktet en av artistene han
liker best, spanske DJ Ness.

Spanjolen lærte Alan hvordan man produserer musikk, og nå er fanabuens hit spilt flere ganger enn læremesterens.

– Da jeg la den ut hadde jeg forhåpninger om 5000 avspillinger. Da plateselskapet NoCopyrightSounds tok kontakt, da gikk det rett til himmels. Jeg tenkte bare «wow»! Det er helt uventet at den er blitt så populær, forteller 17-åringen.

I kveld gleder han seg til sin første konsert noensinne, attpåtil på hjemmebane i Bergen.

– Når man står foran folk og spiller egen musikk så ser man også hvordan publikum reagerer på musikken. Jeg tror det blir magisk og håper på mye dansing, smiler Walker.

Kygo på Palmesus

FORBILDE: Verdensstjernen Kygo er, i likhet med Allan Walker, blitt en nedlastingshit.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Kygo er et forbilde

Han legger ikke skjul på at Kyrre Gørvell-Dahll, best kjent som Kygo, har også vært en stor inspirasjon.

– Vi har ulike musikkprofiler, men jeg følger i hans fotspor. Suksessen hans inspirerer meg.

– Hvordan blir veien videre?

– Jeg jobber med nye remikser nå, men tar ting som det kommer. Jeg har ett år igjen på skolen og må prioritere det. Men jeg håper å ta en spillejobb her og der. Akkurat nå er musikken en åpen dør for meg, så får se hva fremtiden bringer, avslutter Walker til NRK.