Nevøene til Hilda Feste: – Vi håper det skal bli lettere å gå videre nå

– Det er mye vondt som har kommet frem under rettssaken, sier nevøene til den drepte Hilda Feste (98).

Egil Aadland og Per Arne Rød

HAR FULGT SAKEN: Egil Aadland (t.v.) og Per Arne Rød har fulgt straffesaken mot 19-åringen som er tiltalt for drapet på tanten deres.

Foto: Ole-Andrè Lagmanndokk / NRK

Straffesaken etter drapet på Hilda Feste (98) ble avsluttet i dag, etter at forsvareren til den drapstiltalte 19-åringen la ned påstand om full frifinnelse i Nordhordland tingrett.

Samtidig sa han at Hilda Festes drapsmann fortsatt kan gå løs.

– Har jo en jobb å gjøre

– Forsvarerne har jo en jobb å gjøre. Men det er umulig at det kan være en annen drapsmann, mener Egil Aadland, nevøen til Hilda Feste.

Han kunne ønsket seg en noe større erkjennelse fra den tiltalte 19-åringen omkring de bevisene som er lagt frem i retten. Han mener bevisene mot 19-åringen er så sterke at den tiltalte osingen burde ha tilstått i retten.

Tidligere i formiddag la aktor ned påstand om 21 års fengsel for 19-åringen .

– Påstanden fra aktor var som forventet. Det er bra og viktig at påstanden er så tydelig og streng, sier Per Arne Rød, som er en annen av Festes nevøer.

– Viktig å være til stede

Deler av familien har fulgt rettssaken både denne og forrige uke. De to nevøene har fungert som talspersoner for familien.

– Det er mye vondt som kommer frem. Men vi fra familien har vært forberedt på det, og det har vært viktig for oss å være til stede, sier Aadland.

– Kan dere nå legge saken bak dere?

– Vi kan ikke legge saken bak oss, men vi håper dette blir en merkestein som gjør at det nå vil bli lettere å gå videre, sier Rød.

Per Arne Rød sier datteren til Feste setter pris på at media har vært til stede under hele rettssaken, og har fått frem helheten i saken.

Dom i saken faller 4. desember.

– Vi håper bare det ikke blir enda en runde i retten, sier Egil Aadland.