Etterlengtet tunnel åpnet i dag

År etter år med tungtrafikk omtrent ved inngangsdøren ble i dag historie for innbyggerne i Tysse. Endelig åpnet Tyssetunnelen.

Tyssetunnelen åpnet i dag etter år med tungtrafikk i Tysse.

OFFISIELL ÅPNING: Fylkesordfører Tom-Christer Nilsen fikk æren av å klippe snoren og erklære Tyssetunnelen for åpen i dag klokken tolv.

NRK Hordaland skrev i mai om den uholdbare situasjonen for innbyggerne på Tysse i Samnanger.

– Minst en gang i måneden ser jeg folk som må skru opp nye takrenner som har blitt revet ned av tungtrafikken, sa varaordfører i Samnanger Brigt Olav Gåsdal (Ap).

– I dag blir det fest

Det er derfor en etterlengtet tunnel som i dag åpnet.

– Flagget er tatt frem og her forbereder vi oss til fest. Det er et etterlengtet prosjekt, så i dag skal vi feire her inne. Vi har ventet i mange år på å få dette prosjektet igjennom, og i dag vil det altså kunne tas i bruk, sier ordfører i Samnanger, Marit Aksnes Aase (KrF).

Klokken tolv ble snoren klippet av fylkesordfører Tom-Christer Nilsen, og tunnelen er nå offisielt åpnet.

Created by InfoDispatcher

Den 2,3 kilometer lange tunnelen skal etter planen ha kostet om lag 670 millioner kroner. Byggearbeidet har pågått i to og et halvt år.

I tillegg til ny tunnel, får samningene gang- og sykkelstier langs veistrekningen.

– Vi håper at det skal bli en ny tid for lokalbefolkningen. Det er veldig idyllisk her, det er jo en perle her nede med fjorden, sier Aase.

Tyssetunnelen

KLAR FOR ÅPNING: Tyssetunellen er klar for at fylkesordføreren skal klippe snoren i dag.

Foto: Vegvesenet

Risikabel strekning

Veien som til nå har blitt brukt er smal, og det er vanskelig for tungtrafikk å komme seg frem enkelte steder. Den nye veistrekningen vil gjøre det tryggere å ferdes, ikke bare for gjennomreisende, men også for lokalbefolkningen.

– Det er mange flaskehalser på veien mellom Tysse og Gaupholm, så gjennomgangstrafikken vil nå slippe å kjøre gjennom der. Det har det vært mye frustrasjon og irritasjon og rygging på den gamle veien. Vi har hatt veldig mange mindre uhell. Heldigvis har det ikke gått liv tapt, sier ordføreren.

Tunnelen åpner for normal trafikk ca. klokken 13 i formiddag.