Et hevngjerrig Brann møter Håland og Molde

Vårsesongens eneste tap kom mot Molde. Nå reiser Brann-spillerne til Møre og Romsdal for å revansjere tapet og øke forspranget til medaljejaktende moldensere.

Eliteserien fotball: Brann - Molde 0 - 4

FIRE PÅ RAPPEN: Stortalentet Erling Braut Håland brukte kun 20 minutter på å sikre Molde seieren da lagene møttes på Brann Stadion 1. juli.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Det er kun seks uker siden Brann og Molde møttes sist i Eliteserien. Den gang senket supertalentet Erling Braut Håland serielederen egenhendig i løpet av kampens første 20 minutter.

18-åringen har vært koblet til en rekke europeiske klubben denne sommeren og var senest på torsdag i Salzburg for å forhandle sine personlige betingelser med den østerrikske klubben RB Salzburg. Likevel kan det tyde på at Håland fremdeles skal spille kampen mot Brann søndag kveld.

– Han har vært ute og reist. Alt er ikke helt i boks ennå. Det er godt mulig at jeg får bruke ham i morgen, sier Molde-trener Ole Gunnar Solskjær til Romsdals Budstikke etter lørdagens trening.

– Viktig å vinne

For Brann ble det en dårlig avslutning på en ellers glimrende vårsesong. Molde-kampen ble fulgt opp av et 2-2-resultat borte mot nedrykkskandidat Bodø/Glimt. Starten på høstsesongen har derimot bydd på et Brann-lag mer i tråd med det supporterne har blitt vant til å se i 2018. 4–1 ble det til slutt da Start gjestet stadion.

– Det er klart at det var viktig å vinne den første kampen i høstsesongen. Det er små marginer i Eliteserien. Vi vant og Molde hadde seieren mot Lillestrøm til det gjensto fem minutter. Det kunne blitt seks poengs avstand, nå er det åtte, sier sportssjef i Brann, Rune Soltvedt.

Siden forrige oppgjør at Brann mistet midtbanemotor Sivert Heltne Nilsen. På et pressetreff lørdag ettermiddag ble hans erstatter, Ruben Yttergård Jenssen, presentert. Men 30-åringen ankommer Bergen først på onsdag og vil ikke spille kampen mot Molde.

Soltvedt og Ruben Yttergård Jenssen

KLAR: Ruben Yttergård Jenssen ble presentert som Brann-spiller av sportssjef Rune Soltvedt lørdag ettermiddag.

Foto: Anders Ekanger / NRK

Soltvedt beskriver forrige oppgjør mot Molde som en «ekstremt spesiell kamp».

– Det blir tøft. Molde er et lag som stadig henter nye spillere og har stor kvalitet i laget. Spiller vi på samme måte som i første omgang mot Start, mener jeg at vi skal bli vanskelig å slå, sier Soltvedt.

– Blir en annerledes kamp

Selv om det nå er åtte poeng ned til Molde på 4. plass, mener sportssjefen at moldenserne kommer til å henge i medaljestriden.

– Molde kommer til å være en trussel. Etter denne kampen kan det være åtte poeng, det kan være fem eller elleve. Det er mange kamper igjen av sesongen, sier Soltvedt.

Også Solskjær ser frem mot søndagens toppkamp, men han mener at begge lag vil tilnærme seg kampen på en annerledes måte.

– Det var artig sist mot Brann. Så vet vi at det blir en annen kamp nå. Det ligger nok mer ansvar på oss om å styre kampen. De la an til å styre kampen i Bergen, som gjorde at vi fikk kontre mye. Det er godt mulig at kampbildet blir litt annerledes, sier Solskjær til Romsdals Budstikke.

Laster innhold, vennligst vent..