Elevene tegner kort til barna som mistet moren sin

Klassekameratene skriver brev og tegner kort til de seks barna på Follese som mistet moren sin. – Dette er en liten bygd, og barna er en viktig del av den, sier rektor.

elevene tegner kort til gutt i klassen

TEGNER KORT: Disse kortene ble tegnet av klassekameratene til en av de seks barna, som går på Follese skole.

Foto: John Arnt Nøstdal

Skolene åpnet dørene for elever i dag, etter at seks barn i Askøy mistet moren sin i går. Faren deres er siktet for drap på sin kone.

Moren og barna flyttet til Follese i 2006. Fem av barna har gått på Follese barneskole, forteller rektor Ingvild Moen.

– Dette er en forferdelig tragedie. Follese er en liten bygd, og alle kjenner hverandre, sier Moen.

Ett av barna går ved skolen i dag, men i dag sto stolen hans tom.

– Elevene spør om det går bra med ham, og hvordan det går med de andre barna. De spør hvorfor dette skjedde, sier Moen.

rektor ingvild moen

– BERØRT: Rektor Ingvild Moen sier elevene på skolen er opptatt av hvordan barna har det, etter at moren deres ble funnet død i går. Fem av de seks barna har gått på Follese skole. - Foto: John Arnt Nøstdal / BERØRT: Ingvild Moen sier elevene på skolen er opptatt av hvordan barna har det, etter at moren deres ble funnet død i går. Fem av de seks barna har gått på Follese skole.

Foto: John Arnt Nøstdal

Lager kort og tegninger til barna

Rektoren, lærerne og helsesøstre har vært opptatt av å fortelle elevene at barna blir tatt vare på, og at elevene er trygge. Rektoren sier mye av fokuset har vært på de seks barna, som mistet sin mor.

– Dette er nydelige, smilende og blide barn. Veloppdragene og høflige barn, som har vært en viktig del av bygda og idretten her, sier Moen.

Barna tegner tegninger i dag som rektoren skal ta med seg til familien. Det gjør også elevene ved Kleppestø ungdomsskole, der to av barna er elever.

– Mange elever har hatt et behov for å snakke om det i dag. De har tegnet, laget kort og skrevet dikt til barna som er rammet, sier rektor Inger Sagvaag.

– De er veldig alvorlige og triste, noen gråter, mens andre vil snakke. Det er en helt spesiell stemning på skolen i dag, sier Sagvaag.

Forbereder seg på skolene

De seks barna blir tatt vare på av barnevernet i Askøy kommune. Faren deres er siktet for drap, og satt i første avhør med politiet i går.

– Hvordan framtiden deres blir, er foreløpig usikkert.

Rektorene vet heller ikke når, eller om, barna kommer tilbake til deres skoler.

– Det vi vet er at barna blir tatt godt vare på. Vi skal få beskjed når de kommer tilbake til skolen. Fram til da skal vi få veiledning i hvordan å følge opp de berørte barna, sier Sagvaag.

– Dette er en fryktelig situasjon, og vi må ha hjelp og støtte. En slik situasjon har vi aldri opplevd.

Kleppestø ungdomsskole

SORG: Kleppestø ungdomsskole flagger på halv stang i dag. – Noen av elevene gråter og har behov for å snakke om det. Vi trenger hjelp og støtte når disse barna kommer tilbake til skolen, sier rektor Inger Sagvaag.

Foto: John Arnt Nøstdal