Stormen Tor brygger opp på Stora
Foto: John Nøstdahl / NRK

Ekstremværet «Tor» i Hordaland

Oppsummert

Ekstremværet «Tor» treffer Norge fredag ettermiddag og kveld. I Hordaland er det ventet sørvest sterk storm på kysten, med vindkast på 35-45 m/s inn over land. Her oppdaterer vi om det aller siste når det gjelder værets herjinger i vårt fylke.

 • – Ekstremvarselet var berettiget

  Vêrvarslinga på Vestlandet slår fast at det var riktig å gå ut med ekstremvarsel for «Tor» i Hordaland fredag. Været preget nordligere fylker i større grad, og meteorologene var i ettertid usikre på om været rammet Hordaland hardt nok til at det kunne kalles ekstremvær. Nå har de konkludert. – Selv om det var sterkere vind lenger nord, var det også sterk vind stedvis i Hordaland, for eksempel i Myrkdalen, som hadde middelvind på 40 meter i sekundet, noe som er ganske ekstremt. Jeg er ikke i tvil om at det var berettiget med ekstremvarsel for Hordaland, sier statsmeteorolog Frode Hassel.

  Campingvogn tatt av vinden på Sotra
  Foto: Ove Trellevik
 • Over 600 skademeldinger

  Forsikringsselskapene har fått inn over 600 meldinger om skade etter herjingene til ekstremværet «Tor». If har så langt passert 200 skademeldinger. De fleste av dem har kommet inn på Sunnmøre. Gjensidige har mottatt 300 skadesaker.

  Naustet er knust av eit tre
  Foto: Privat: Jan Tore Flovikholm
 • 400 skademeldinger

  Gjensidige hadde lørdag fått inn omtrent 300 skadesaker etter uværet. De fleste er bygningsskader forårsaket av vinden, båter som har slitt seg eller sunket og biler og campingvogner som er truffet av løse gjenstander. Tryg har fått inn 100 skademeldinger.

 • 420 uten strøm

  BKK melder at antall abonnenter uten strøm etter uværet nå er nede i 420. IOm lag halvparten av disse er i Fjell kommune. – Vi håper at alle skal få strømmen igjen i løpet av dagen, sier komm.rådgiver Øystein Økland.

Stormen i måløy

Ekstremvêret Tor sett vindrekord

Rongesundbrua i Øygarden, ekstremværet "Tor"
Ved Jan Børge Leirvik.
Frank Robert Solbakk har filmet denne videoen ved Svellingen helt nord i Øygarden.
Ferga på Fedje ligger til kai og venter på at været skal roe seg. Dette skjer svært sjelden forteller Morten Handeland ombord i Motorferga Fedjefjord.
Reporter Tale Hauso har filmet denne stemningsrapporten fra Jondal.