Du kan få lage Christine Hopes premierekjole

Legger alt i seernes hender foran sesongstarten på «Symesterskapet». – Tenk om alle syr gjennomsiktig rosa stroppekjole, ler den populære programlederen.

Christine Hope i striesekk

KJOLENØD: Christine Hope aner ikke hva hun skal ha på seg på tv-premieren. Kan du hjelpe?

Foto: Kjell Jøran Hansen / NRK

Over 300 personer meldte seg da NRK søkte nye deltakere til neste sesong av «Symesterskapet». Dessverre er det bare plass til ti stykker i programmet, men nå får alle andre enda en mulighet til å delta i programmet.

– Er trygg på at det blir bra

– Vi inviterer alle syglade til konkurranse om å sy programleder Christine Hopes premierekjole, den hun har på seg når showet er tilbake på tv i høst, sier prosjektleder Kristin Helgeland Hauge.

Hovedpersonen selv er veldig spent på hva slags kjole hun vil ende opp med på premieredagen.

– Jeg er ganske så trygg på at resultatet vil bli bra, for det er så mange flinke syere der ute. Det ser vi på Instagram hver eneste dag, sier Christine Hope.

Christine Hope

KLAR FOR NY SESONG: Skuespiller og revyartist Christine Hope er programleder for NRKs store sy-suksess.

Foto: Tore Zakariassen / NRK

Må ha elementer av gjenbruk

Vil du være med, så må kjolen være ferdig og postet på Instagram med emneknagg #nrksy innen 18. februar. Husk å tagge @nrksymesterskapet i posten din. Du kan også sende inn bilder på epost.

Du velger selv stoff, mønster, fasong og fargekombinasjon. Eneste krav er at den må ha elementer av gjenbruk. Alle kan være med, og det er lov å samarbeide.

Det blir plukket ut ti finalekjoler som må sendes inn til Christine og prosjektledelsen.

– Tenk den følelsen!

Alle de ti finalekjolene vil bli vist i programmet, og programlederen vil selvsagt ikle seg vinnerkjolen i sesongens første episode.

– Det er jo ikke en dame i verden som ville sagt nei til å få ti spesialsydde kjoler. Og tenk den følelsen når vinneren sitter hjemme i stuen og ser premieren og kan si: «Den kjolen der har jeg sydd!», sier Christine.

Her er hennes mål:

Nye mål i Symesterskapet
Foto: NRK