Det infiserte høydebassenget på Øvre Kleppe Askøy
Foto: Valentina Baisotti / NRK

Drikkevann på Askøy

Oppsummert

Kommunen har anslått at så mange som 2000 innbyggjarar har blitt sjuke med tarminfeksjon av vatnet på Askøy. Folk har hatt oppkast, diaré og feber. Over 70 har vore eller er innlagd på Haukeland universitetssjukehus.

 • Gir prisavslag på drikkevann

  Askøy kommune tilbyr sine innbyggere et prisavslag på maksimum 400 kroner etter at forurensningen av drikkevannet som førte til smitteutbrudd i sommer. Kommunen skriver at de har beregnet avslaget ut fra økte strømutgifter for å å koke vann.

 • Askøy kommune tilbyr erstatning

  Folk på Askøy, som var rammet av smitteutbruddet i drikkevannet tidligere i år, kan nå søke kommunen om erstatning. De fleste vil ha krav på et prisavslag på mellom 200 og 400 kroner, skriver BT. Kommunen dekker ikke utgifter til kjøp av flaskevann.

  Dronebilde fra Askøy
  Foto: Alrik Velsvik / NRK
 • Sintef skal granske vasskandalen

  Sintef har fått jobben med å granske smitteutbrotet ved Kleppe vassverk på Askøy i sommar, melder Askøyværingen. Sju aktørar konkurrerte om jobben, og ifølge avisa la kommunen ekstra vekt på kompetanse og erfaring da Sintef blei valt.

 • Krangler om vannregning

  Askøy kommune vil ikke betale regningen på over en halv million for 2,1 millioner liter vann som kommunen bestilte til Isbjørn is under vannkrisen, skriver BT. I stedet vil de sende regningen til isfabrikken. Isbjørn is avviser kravet og viser til at de har betalt vannavgift.

Valgdebatt Askøy