Drapsdommer fra Kvinnherad ankes

Både påtalemyndigheten og den 48 år gamle kvinnen som ble dømt for drap på en 65 år gammel mann i Kvinnherad i Hordaland i fjor, anker dommen fra Sunnhordland tingrett.

Kripos undersøker hus i Kvinnherad der mann ble drept

DREPT I DETTE HUSET: Kriminalteknikere undersøker huset der drapet skjedde.

Foto: Frode Martin Blokhus

To kvinner på 37 og 48 år var tiltalt for drap på 65 år gamle Sigmund Gravdal på Sandvoll i Kvinnherad i fjor sommer. Sunnhordland tingrett dømte den 48 år gamle kvinnen til 13 års fengsel, mens
37-åringen ble frikjent.

Nå vil påtalemyndigheten anke frifinningen av 37-åringen, mens den 48 år gamle kvinnen anker både for lovbruken og straffeutmålingen, skriver Bergens Tidende. Påtalemyndigheten har også anket frifinnelsen av den 48 år gamle kvinnen for et hytteinnbrudd.

LES OGSÅ: To kvinner sikta for drap i Kvinnherad

LES OGSÅ: – Slått i hel medan han låg nede

Hevdet at drapet skjedde i selvforsvar

Elden i rettssak om Kvinnherad-drapet

FORSVARER FOR 37-ÅRINGEN: John Christian Elden er forsvarer for kvinnen som ble frikjent for drap i Sunnhordland tingrett.

Foto: Runa Victoria Engen / NRK

De to kvinnene var tiltalt for å ha slått og sparket Gravdal flere ganger med blant annet øks og hammer i hodet, ansikt, bryst, buk og rygg. I retten innrømmet 48-åringen at hun hadde stått bak volden som førte til 65-åringens død, men hevdet at det ble gjort i
selvforsvar etter at mannen kom med uønskede seksuelle tilnærmelser.

Den 37 år gamle kvinnen nektet i retten for å ha vært delaktig i volden, og ble frikjent fordi retten ikke fant det tilstrekkelig bevist at hun hadde slått avdøde, skriver NTB.

LES OGSÅ: Krever full frifinnelse for øksedrap

LES OGSÅ: Kvinne (48) dømt til 13 års fengsel - veninnen frikjent