Denne leiligheten fløy gjennom luften

For seks, sju år siden lå det en barnehage på Nattlandsfjellet i Bergen som ble kalt for «Tatt av vinden». Senere ble eiendommen overtatt av en utbygger som bygget et hus med leiligheter. I går forsvant den ene etasjen.

Lene Lekven og Thomas Dahlberg måtte flykte i uværet.

TOTALSKADET: Dette er restene etter leiligheten på Nattlandsfjellet.

Til alt hell stod leiligheten i den øverste etasjen tom da ekstremværet «Nina» slo til. Det var i 19-tiden det kom et voldsomt vindkast. Ifølge naboer ulte og braket det.

Søndag morgen kunne man se resultatet. Leiligheten og den øverste etasjen ligger nå i skråningen øst for huset. Til alt hell har den fløyet gjennom luften og landet der det ikke er noen annen bebyggelse. Det kunne gått mye verre.

Huset på Nattlandsfjellet ligger på det som kanskje er den beste utsiktstomten i området. Kanskje derfor er det også spesielt værhardt her. Også i forbindelse med orkanen som traff Bergen i 1994 ble det revet tak av hus nettopp på Nattlandsfjellet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Skadet hus på Nattlandsfjellet

ØDELAGT AV UVÆRET: Slik ser huset på Nattlandsfjellet ut i dag. Toppetasjen er vekke.

Foto: Rune Møklebust / NRK

Flyktet med spedbarn

Lene Lekven, Thomas Dahlberg og to måneder gamle Jakob oppholdt seg i en av de andre leilighetene i huset da uværet «Nina» slo til. De hørte et voldsomt brak i 19-tiden da de satt og spiste.

– Først tenkte jeg at det var noen blomsterpotter ute som hadde knust, men da jeg kom ut i gangen så jeg at halve veggen til leiligheten oppe var vekke, forteller Dahlberg.

Snart fant de ut at hele taket på den øverste leiligheten var blåst bort. To vegger var også borte. De klarte å komme seg ut gjennom et vindu og løp i sikkerhet inn til naboen.

Skader for millioner

I dag er det et trist syn som møter dem når de kikker på hjemmet sitt.

– Det er vann overalt og skader for flere millioner kroner, sier Dahlberg.

Det er usikkert når de kan få flytte tilbake. Leiligheten som ble totalskadet stod heldigvis tom fordi den skulle selges.