De store bilene lå strødd langs veien

Rune Gangstø filmet ferden på de glatte veiene i dag. Han passerte to biler i grøften, og filmet trolig at brøytebilen mistet kontrollen.

Rune Gangstø filmet denne videoen på fylkesvei 49 i Kvam i dag. På kort tid kjørte han forbi flere biler som havnet i grøften.

SE VIDEO: Rune Gangstø filmet denne videoen med kamera på dashbordet. På kort tid passerte han flere biler i grøften.

– Når en ser alle disse bilene i grøftene, får det jo en til å tenke at det antakelig er mye glattere enn en egentlig tror når en kjører, sier Rune Gangstø.

Det sier han etter kjøreturen gjennom flere kommuner på fylkesvei 48 i Hordaland i dag. Det var kaos på veiene i store deler av fylket i dag etter kraftig snøfall på få timer.

LES MER: Biler på kryss og tvers i Hordaland

Gangstø filmet deler av ferden med et kamera montert på dashbordet. Gjennom Mundheimsdalen i Kvam kjørte han forbi flere store kjøretøy som hadde mistet kontrollen.

– Ved et svakt trykk på bremsene kjenner en fort at bilen glir i feil retning og det skal ikke stor fart til for å havne i grøften eller utfor en kant, sier Gangstø.

Brøytebil i grøften?

I videoen kan du se at han først kjører forbi en buss, som fikk bergingshjelp etter å ligget i grøften i hele dag. I slutten av videoen kjører Gangstø forbi en stor lastebil som ligger på siden utenfor veibanen.

Gangstø la seg bak en brøytetraktor i første del gjennom dalen. I videoen kan det se ut som også den kjører av veien med Gangstø like bak.

– Jeg lurte på det i ettertid om den rett og slett kjørte seg fast. Først når jeg ser videoen i etterkant, ser det ut som det kanskje ble en litt brå stopp. Det var svært tung snø, så det skal nok ikke mye til for å dra en traktor av veien om det blir mye belastning på en side.

Han understreker at han ikke trodde at bilen hadde fått problemer da han kjørte forbi.

Køer ved Gullbotn etter snøfall i Hordaland
Foto: 03030-tipser

Kan fryse på i natt

– Jeg vil råde folk til å kjøre varsomt om de først skal ut, sier Gangstø.

Statens vegvesen ber folk være forsiktige i natt og fredag morgen, da det er meldt minusgrader etter en dag med mye nedbør.

– Det vil fryse på og kan bli mye glatte veier i Hordaland i natt. Folk må kjøre etter forholdene og være varsom, sier trafikkoperatør Eli Solbeg på Vegtrafikksentralen.