Hopp til innhold

DDE spiller i Dale Oens begravelse

Musikk var en viktig del av Alexander Dale Oen sitt liv. Når han skal gravlegges fredag, opptrer både DDE og Christine Guldbrandsen i kirken.

D.D.E. 2009

HYLLER SVØMMEREN: Bjarne Brøndbo og DDE stiller i Blomvåg kirke fredag for å hedre Alexander Dale Oen.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Den avdøde toppsvømmeren var fan av trønderrockerne og har gitt uttrykk for at «Vinsjan På Kaia» er var en av favorittlåtene hans. Nå hyller DDE Alexander Dale Oen ved å opptre i begravelsen hans i Blomvåg kirke i Øygarden fredag klokken 12.00.

Christine Guldbrandsen

GIKK PÅ SKOLE SAMMEN: Christine Gulbrandsen og Alexander Dale Oen gikk på videregående sammen og har hatt tett kontakt siden.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

– Usikker på om jeg ville klare det

Også artisten Christine Guldbrandsen skal opptre under seremonien.

– Jeg kjente Alexander så godt at det blir veldig nært. Faktisk var jeg veldig usikker på om jeg kom til å klare å gjennomføre dette. Men jeg kom til at det er en fin måte å hedre ham på. I tillegg var det et ønske fra familien, sier Guldbrandsen til NRK.no.

27-åringen skal fremføre en gammel folketone, som hun også sang i minnestunden.

Dale Oen var også fan av Pink Floyd. Deres låt «Wish You Were Here» vil bli spilt under begravelsen.

Vil dele sorgen med hele Norge

Det er ventet en lang rekke idrettsprofiler fra både Norge og resten av verden når svømmestjernen skal begraves fredag. Gravferden skal videooverføres og totalt er det gjort plass til oppunder 200 personer.

Olav Martin Vik er kirkeverge i Øygarden og skal stå for arrangementet. Han sier at musikk blir en viktig del av begravelsen i Blomvåg kirke og at familien ønsket å dele seremonien med hele Norge.

Olav Martin Vik

KRINGKASTER: Familien ønsker å dele sorgen med resten av Norge, sier kirkeverge i Øygarden, Olav Martin Vik.

Foto: Anders Ekanger/ NRK

– Det blir et omfattende arrangement. Samtidig vil vi ta vare på familien og verdigheten som en gravferd skal ha. Så har familien åpnet opp for at seremonien skal vises på NRK. De ønsker å dele denne sorgstunden med nasjonen.

– Utrolig glad i musikk

– Alexander var utrolig glad i musikk. Faren og moren hans sier at han gikk med propper i ørene nesten hele tiden, og hørte på musikk når han kunne. Derfor blir Chrstine Guldbrandsen og DDE en del av seremonien, sier Vik til NRK.

Han ønsker alle som ønsker å komme velkommen.

– Folk er hjertelig velkomne til Kollsneshallen, der det er plass til 1500 mennesker. I selve kirken har vi måtte invitert og prioritert familie, venner, naboer og representanter fra svømmemiljøet, sier Vik.

Begravelsen blir sendt direkte på NRK1 og på NRK.no.