Dariosz ble vitne til dramatikken på politihuset

– Mannen tok av seg klærne til han bare stod i shorts og sokker. Han hadde veske på noen flasker og truet med å tenne på, sier Dariosz Kozlowski.

Dariosz ble vitne til dramatikken på politihuset

HAVNET MIDT I DRAMATIKKEN: Dariosz Kozlowski var en av dem som ble evakuert fra Bergen sentrum politistasjon.

Kozlowski var tilfeldigvis inne på Bergen sentrum politistasjon i Allehelgens gate da dramatikken startet. En mann marsjerte inn like etter klokken 11 og truet med å sette fyr på seg selv og politihuset.

– Det var dramatisk. Jeg ble raskt bedt om å gå ut av lokalene av politifolk på stedet, sier Dariosz Kozlowski.

LES OGSÅ: Truet med å sette fyr på politihuset

Fikk beskjed om å gå ut

Mann pågrepet etter trusler på politistasjonen

PÅGREPET: Mannen ble pågrepet etter en kort aksjon på politihuset.

Foto: Kjell Jøran Hansen / NRK

– Gå ut, gå ut alle sammen, var beskjeden vi fikk. Det er ikke fritt for at jeg ble litt engstelig og redd av det som skjedde. Det er første gang jeg opplever noe så dramatisk som dette.

Mannen ble raskt pågrepet av mannskaper fra politiet da han kom ut fra politihuset. Han hevder selv at han er palestiner.

– Mannen var mørk i huden. Han hadde noe flytende på flere flasker. Det kan ha vært bensin eller noe annet, sier Kozlowski.

Han kom med flere utrop til politifolk på stedet før han ble pågrepet, men det er uvisst hva han ønsket.

Skryter av politiet

– Han sto med lighter i den ene hånden og flasker med en flytende væske i den andre, sier operasjonsleder Preben Wallestad i Hordaland politidistrikt.

– Vi kalte inn forhandlere. Brannvesen og ambulanse ble også tilkalt. Klokken 11.22 gikk han ut av huset, der han ble pågrepet av et lag som sto klart. Vi har tatt beslag i tre flasker, forklarer Wallestad.

Dariosz Kozlowski skryter av måten politiet taklet situasjonen på.

De fikk svært raskt kontroll over situasjonen. Folk ble raskt kommandert ut. Vi som var der var i en farlig situasjon. Ingen vet hva som kunne ha skjedd. Derfor skal politiet ha skryt for måten de taklet dette på, sier Kozlowski.