Hopp til innhold

Dag Lindebjerg hedret av Kongen

Får fortjenestemedalje i sølv for sin innsats for kystkulturen.

Dag Lindebjerg får vite at han får Kongens fortjenestemedalje

OVERRUMPLET: Tidligere distriktsredaktør i NRK Hordaland, Karl Kolstad, gratulerer en overrasket Dag Lindebjerg.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Den populære programlederen, kjent fra blant annet radioprogrammet «Maritimen», TV-sporten og en rekke programmer om vestlandskysten, er tildelt Kongens fortjenestemedalje i sølv for sin innsats for kystkulturen.

Dag Lindebjerg

MER HEDER: NRK-reporteren i kjent stil. Lindebjerg ble også i fjor hedret, da som Årets Navn på kysten.

Hovedpersonen selv fikk beskjed om tildelingen under et møte hos NRK Hordaland på Minde i Bergen. Den munnrappe kystreporteren ble regelrett stum.

LES OGSÅ: Årets navn på kysten

- Ble satt helt ut

Dag Lindebjerg

BLE STUM: Dag Lindebjerg ble uvanlig taus da han fikk nyheten i et møte på NRK-huset i Bergen fredag.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

- Dette er vel det største sjokket og den største overraskelsen jeg har fått i hele mitt liv. Her ble jeg helt satt ut, det må jeg bare innrømme, sier Dag Lindebjerg til nrk.no kort tid etter at han fikk nyheten.

- Ser ikke på min rolle som så veldig viktig, for det er jo ganske enkelt det jeg gjør. Jeg reiser på fisketur og langs kysten og har det moro. Men for dem det handler om, betyr det veldig mye. De føler at de blir tatt på alvor, at vi bryr oss og at de får vist hva de driver på med. Det har vært min drivkraft og det jeg ønsket å få til, sier Lindebjerg.

Feiret med båt-is

Mange husker nok også Lindebjerg som sportsreporter, men de siste årene er det kulturen langs kysten på Vestlandet som har vært hovedfokus. Medaljetildelingen ble markert med båt-is, et ikke helt tilfeldig valg fra NRK-ledelsen.

- Det er stort sett båt som har vært stikkordet for det meste jeg har drevet med, så slik sett er det veldig passende, ler Lindebjerg.

LES OGSÅ : Kulturarv langs kysten | Skal ro 250 kilometer