Hopp til innhold

Cruisedåp-saken i Bergen

 • Tangerås inngikk forlik

  Havnedirektør Inge Tangerås og Bergen og omland havnevesen (BOH) har inngått forlik, opplyser BOH i en pressemelding. Tangerås ble sagt opp etter cruisedåp-saken, men svarte med å gå til rettssak. Forliket innebærer at Tangerås må slutte i stillingen, men får etterlønn i 12 måneder. Tangerås sier til NRK at han ikke ønsker å kommentere forliket.

  Inge Tangerås
  Foto: May-Helen Rolfsnes / NRK
 • Tangerås har fått seg ny jobb

  Inge Tangerås har kjempa i retten for å behalda stillinga som hamnedirektør i Bergen etter den såkalla cruisedåp-saka. No er Tangerås tilsett i ein midlertidig stilling som dagleg leiar i Cruise Norway, skriv BT. Hovudoppgåva hans blir å marknadsføra Noreg som cruisedestinasjon.

 • Bergen kommune anker beslutning

  Bergen kommune anker Bergen tingretts beslutning om å la tidligere havnesjef Inge Tangerås beholde stillingen inntil videre. Nå blir det opp til Gulating lagmannsrett å ta stilling til saken, skriver BT. Arbeidsrettssaken mellom Inge Tangerås og Bergen kommune kommer trolig opp for retten ved årsskiftet.

  Inge Tangerås
  Foto: May-Helen Rolfsnes / NRK
 • Tangerås vant første runde

  Bergen tingrett gir tidligere havnesjef Inge Tangerås medhold i at han får stå i stillingen frem til arbeidsrettssaken hans er avgjort, skriver BT. Tangerås har vært suspendert fra stillingen siden høsten 2015 da han deltok på en reise der utgiftene var dekket av rederiet Viking Cruises.

  Inge Tangerås
  Foto: Ole-André Lagmandokk / NRK
 • Brannsjef blir havnedirektør

  Johnny Breivik har blitt ansatt som ny havnedirektør i Bergen, etter Inge Tangerås. Breivik kommer fra jobben som brannsjef i Bergen, som han har hatt siden 2011. Breivik ble innstilt til jobben i juni, og ble i dag ansatt av Havnerådet i Bergen.

Statsadvokat Ellen Cathrine Greve forklarer hvorfor de har henlagt saken mot Trude Drevland, havnesjef Inge Tangerås og reder Torstein Hagen.
DIREKTE: Siste nytt 12:00