Hopp til innhold

Clinton-frustrasjon i Ap

Arbeiderpartiet i Bergen beskylder Høyre for å utnytte Bill Clinton i sin valgkampstrategi når den tidligere amerikanske presidenten kommer til byen i mai.

Torsdag kunne nåværende Bergen-ordfører Herman Friele (H) stolt fortelle at USAs tidligere president, demokraten Bill Clinton, kommer til Bergen 22. mai for å holde en manusfri tale i Grieghallen.

Arbeiderpartiet liker ikke at Clinton-besøket skjer i regi av byrådspartiet Høyre.

- Når Clinton først kommer til Bergen, skal man ikke gjøre dette til en politisk arena, slik jeg frykter Høyre kommer til å gjøre det, sier bystyremedlem for Arbeiderpartiet, Pål Thorsen.

Har en baktanke

Thorsen mener han og de andre i Arbeiderpartiet er bedre partivenner med demokraten Clinton enn det de Bush-vennlige Høyre-folkene i Bergen er.

Han tror partiet har en baktanke med det celebre besøket.

- Vi har en liten følelse av at dette er begynnelsen på den langsiktige valgskampen for Høyre, og at enkelte vil komme til å sole seg i glansen av Bill Clinton.

Det hun får anledning til, er å bli fotografert sammen med Clinton, og det er jo hyggelig å ha i familealbumet.

Frank Aarebrot om ordførerkandidat Trude Drevland

Den nye ordførerkandidaten til Høyre i Bergen, Trude Drevland, er iallfall strålende begeistret for at hun skal få være vertinne for en av verdens mest berømte menn.

 - Jeg venter i spent forventning på hvilket budskap han kommer med denne dagen, sier Drevland.

Drevland takker nå Thorsen og Arbeiderpartiet for å ha gjort henne klar over den politiske verdien av Clintons besøk.

- Vi er jo ikke så oppfinnsome at vi tenkte at dette ville være et glimrende stunt, men det har jeg imidlertid skjønt nå. Fra nå vil jeg bruke det for det det er verdt - det har Arbeiderpartiet lært meg.

- Mer lik på Valgerd

Valgforsker Frank Aarebrot har en litt annen oppfatning av hva Arbeiderpartiet i Bergen tenker om Clinton-besøket.

- De er vel bare litt sure for at de ikke har funnet på idéen selv, sier Aarebrot.

Ifølge Frank Aarebrot er politikeren Bill Clinton mest lik Valgerd Svarstad Haugland i Krf og ikke noen i Høyre eller Arbeiderpartiet.

Han tror ordførerkandidat Drevland har lite å lære av Clinton.

- Trude Drevland er en personlighet, og det lure hun gjør er å fremme sin den i valgkampen, uavhengig av hva Clinton sier eller ikke sier under talen. Det hun får anledning til er å bli fotografert sammen med Clinton, og det er jo hyggelig å ha i familealbumet.