Hopp til innhold

Campingvognen rullet forbi kjøkkenvinduet

Ekstremværet «Tor» laget spektakulært syn på Sotra. – Den vognen har vært i et par sjøslag før, men dette var unektelig litt spesielt, sier Ove Trellevik.

Campingvogn tatt av vinden på Sotra

KRAFTIG VIND: Slik så det ut etter at ekstremværet hadde herjet på Tofterøy på Sotra fredag ettermiddag.

Foto: Ove Trellevik

Det var ved 16-tiden fredag ettermiddag at uværet røsket tak i campingvognen og sendte den på trilletur over veien på Tofterøy sør på Sotra.

– Må vente på bedre vær

– Jeg ante ikke at slike vogner var så lette, sier Trellevik, som satt og jobbet på pc-en ved kjøkkenbordet da det spesielle synet oppstod.

For «Tor» brukte sønnens campingvogn som snurrebass og trillet den helt over på andre siden av veien, hvor ferden til slutt ble stoppet av et tre.

Hendelsen ble først omtalt av Bergensavisen.

– Der ligger den godt nå, selv om den ligger opp-ned. Vi får vente til været gir seg før vi prøver å snu den. Møbleme er godt festet, så jeg er ikke så bekymret, sier Trellevik.

SE BILDENE FRA STORMEN:

Barn i vinden på Glesvær under ekstremværet
Foto: John Nøstdal / NRK

Brukes som partyvogn

Campingvognen er av eldre årgang og har vært ute en vinternatt før, skal vi tro sotrastrilen.

– Sønnen min bruker den som partyvogn og har den med på festivaler og sånt. Så den har vært med på litt av hvert tidligere også, humrer han.

Uværet skaper trøbbel

Ekstremværet «Tor» har laget mye krøll på Vestlandet i dag, selv om Hordaland ser ut til å ha sluppet litt billigere unna enn først antatt. Vinden har flere steder vært oppe i full storm styrke, enkelte steder har det også vært målt orkan i de verste vindkastene.

Nær ni tusen BKK-kunder er uten strøm fredag kveld, og det er problemer både i fly- og båttrafikken.