Bystyremedlem også siktet for narkotikabruk

Et Høyre-medlem i Bergen bystyre er også siktet i narkotikasaken. – Vedkommende erkjenner å ha gjort noe ulovlig, sier gruppeleder.

Rådhuset i Bergen

NY NARKOSIKTELSE: En bystyrepolitiker fra Høyre i Bergen er siktet for narkotikabruk.

Foto: Alrik Velsvik / NRK

Dag Skansen

ALVORLIG: – Vi ser alvorlig på dette, sier Dag Skansen, gruppeleder for Høyres bystyregruppe i Bergen.

Foto: Høyre.no

Et medlem i Høyres bystyregruppe er siktet for bruk av narkotisk stoff, skriver Bergen Høyre i en pressemelding torsdag kveld.

Tidligere i dag ble det kjent at stortingsrepresentant Erik Skutle fra Bergen er siktet for bruk og besittelse av narkotika.

Nå er det altså klart at også en annen Høyre-politiker fra Bergen er siktet.

– Vedkommende er siktet og har erkjent bruk av narkotisk stoff. Vedkommende ble pågrepet i dag tidlig, har vært inne til avhør, men er ute igjen nå, sier gruppeleder for Høyres bystyregruppe, Dag Skansen, til NRK.

Han sier han ikke kjenner til hvilket stoff det gjelder, eller omfanget av bruken.

– Vi prøver å skaffe flere opplysninger, og jeg skal ha en ny samtale med vedkommende i morgen.

– Ser alvorlig på dette

Skansen sier til NRK at siktede har beklaget seg, og at de nå er opptatt av å ivareta partimedlemmet. Samtidig peker han på at det er nulltoleranse for narkotikabruk i Høyre.

– Vi ser alvorlig på dette, og i Høyre har vi nulltoleranse for bruk og besittelse av narkotika. Dette er et alvorlig tillitsbrudd overfor partiet og bystyregruppen, sier Skansen.

Han sier partiet ikke vil ut med noen informasjon om hvilken bystyrepolitiker det gjelder før de har fått mer informasjon i saken.

Siktelsene av Skutle og bystyrepolitikeren kommer i forbindelse med narkoaksjonene i bergensskolen de siste ukene. Ifølge BA er en person tilknyttet Unge Høyre også siktet.

– Ingen ukultur

Erik Skutle har i flere intervjuer i kjølvannet av narkorazziaene tatt til orde for legalisering av hasj. Det har ikke vært populært i Bergen Høyre.

– I kjølvannet av narkorazziaen ved flere skoler i Bergen nylig, har flere stemmer tatt til orde for avkriminalisering av hasj. Noen av disse stemmene kommer også fra Høyre. Det skal selvsagt være takhøyde for ulike oppfatninger, men Høyres politikk på dette området er tydelig; vi sier nei til avkriminalisering og legalisering av narkotika, skrev leder i Bergen Høyre, Petter Stien, i et innlegg på partiets nettsider.

Gruppeleder Dag Skansen mener dagens avsløringer ikke gir grunn til å snakke om en ukultur i Høyre i Bergen.

– Jeg kjenner meg ikke igjen i noen ukultur på noen måte i Høyre. Våre ungdommer kjenner jeg som både dyktig og flott ungdom, så jeg kan ikke si at jeg kjenner meg igjen i det, sier han.