Byråd håper å unngå rettssak om Mathallen

Tonen skal ha vært god i det første møtet mellom Totalreform og Bergen kommune etter oppsigelsen av driftavtalen for Mathallen. – Dette skal vi løse på en minnelig måte, sier byråd Helge Stormoen.

Mathallen

OMSTRIDT: Mathallen på Torget i Bergen har vært et omstridt bygg fra lenge før det ble bygget. Nå har driftsselskapet sagt opp avtalen med Bergen kommune, blant annet etter problemer med rotter i bygget.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

Det var fredag at selskapet meldte fra at de sier opp avtalen med kommunen om drift av Mathallen på Torget i Bergen. Selskapet mener både utgangspunktet og rammevilkårene som er gitt av Bergen kommune gjør det umulig å drive lønnsomt.

Oppsigelsen kom kort tid etter at Mathallen ble stengt på grunn av rotteplage .

Helge Stormoen - FrP

HÅPEFULL: Næringsbyråd Helge Stormoen håper og tror at partene kommer til enighet uten rettens hjelp.

Foto: Rolf Hordnes

Enige om å skilles

– Vi har i dag hatt et møte hvor vi sier at vi ønsker å komme Totalreform i møte i deres ønske om å si opp avtalen. Nå gjelder det å finne en grei og farbar vei, slik at begge parter kommer greit ut av dette, sier næringsbyråd Helge Stormoen (Frp) til NRK.

MER OM TORGET-BRÅKET: Mathallen kan opne igjen etter rotteinvasjonen | – Torget i Bergen er fåfengt nostalgi | Frykter et Bergen uten ordentlig fisketorg | Mener Bergen må gi blaffen i turistene | – Det er ei skam for Bergen

Totalreform skal blant annet være svært misfornøyd med måten kommunen har taklet rotteproblemet på. Selskapet har også mange andre ankepunkter mot kommunen og bygget, og har varslet et mulig erstatningskrav mot Bergen kommune.

Det er tolv måneders oppsigelsestid. Dermed vil Totalreform stå for driften av Mathallen frem til november neste år.

– Rettssak i siste instans

Ifølge byråd Stormoen var tonen god under det første møtet om oppsigelsen mandag.

– Klimaet under forhandlingene har vært godt, med profesjonelle parter på begge sider av bordet. Nå går begge tilbake til sitt og ser på de forhold som har vært under avtaleperioden, sier byråden.

– Totalreform har antydet rettssak. Var det tema under møtet?

– Vi tolker samtalene dithen at rettssak er noe man tyr til i siste instans. Mitt håp er at dette vil løse seg på en grei måte, sier Stormoen.

Nytt driftsselskap ikke på plass

Kommunen skal ennå ikke ha startet på arbeidet med å finne et nytt driftsselskap til å drive Mathallen.

Det har foreløpig ikke lyktes NRK å få kontakt med daglig leder i Totalerform, Anders Bjerke.