Buekorpsgutt (30) angrep bilist

Du legger deg ikke ut med buekorpsene i Bergen ustraffet. Bare spør bilføreren som ville forbi på selveste 17. mai.

Tre buekorps 150 år

PROVOSERT: 30-åringen ble rasende da han mente bilen kom for nær beina hans. Slagerne på bildet er fotografert ved en annen anledning, og har ingenting med denne konkrete episoden å gjøre.

Foto: Anette Berentsen / NRK

Grytidlig på selveste nasjonaldagen kjørte familien fra Sandviken. Men de kom ikke langt før de møtte på et av byens buekorps, som skulle inn til byen for å marsjere i tog. Bilen ble kjørende bak buekorpset, men en av trommeslagerne i korpset ble etter hvert meget provosert over den etter hans mening svært nærgående bilen, skriver Bergens Tidende.

I rent raseri slengte han trommen sin i bakken, slik at trommen spratt opp igjen og ripet opp bilens forskjerm. Men det sluttet ikke der.

Ble fotografert

Buekorpsveteranen smalt knyttneven i panseret på bilen, og rev opp døren til førersetet så hardt at den smalt mot en fortausmur. Deretter dro han bilføreren ut av bilen etter slipset og skal ha tatt kvelertak på ham.

Et familiemedlem fotograferte opptrinnet, noe som gjorde 30-åringen enda mer rasende.

«Hvis du anmelder dette, knuser jeg trynet ditt», skrek mannen, ifølge BT.

Må ut med erstatning

I retten hevdet 30-åringen at han kun hadde gitt bilføreren en reprimande, men ble ikke trodd. Den hissige buekorpsmannen må nå ut med erstatning på 15.000 kroner til mannen etter opptrinnet, samt en bot til statskassen på fem tusen kroner.