Brannalarmen stoppet ikke Blackie

W.A.S.P. ble tvunget av scenen allerede før de hadde rukket å snu seg mot fansen.

De gamle heavyheltene startet onsdag sin europaturné på Kvarteret i Bergen. Gruppens frontfigur og ondemann, Blackie Lawless, er blitt kristen og stilte i forholdsvis snill utgave på scenen. Borte er forlengst sagblad-suspen, hodeskallene, blodet og det mildt sagt spesielle mikrofonstativet.

Vekk er også skandalehiten «Animal (Fuck Like A Beast)», som nykristne Lawless har lovet å aldri mer spille.

LES MER: Kontroversiell rocker til Bergen

Røykintro utløste brannalarm

Konserten åpnet energisk med «On Your Knees», «The Real Me» og «L.O.V.E. Machine», men ikke helt uten problemer. For da gruppen såvidt hadde kommet på scenen etter den røyk- og rødlysfylte introen, gikk brannalarmen. Blackie & co ruslet tilbake til garderoben uten å ofre publikum så mye som et blikk, mens vaktene febrilsk prøvde å tømme lokalet.

Til alt hell kunne fansen kort tid etter innta plassene på nytt, og W.A.S.P. lot ikke de fremmøtte vente lenge før de igjen gikk på scenen, denne gangen uten intro og scenerøyk.

Fra Bergen til Oslo

54 år gamle Steven Edward Duren, som er Lawless' egentlige navn, spiller med bandet sitt på Sentrum Scene i Oslo torsdag 14. oktober, før det bærer til Sverige og derfra videre ut i Europa.

Svenske Chris Laney varmer opp for W.A.S.P. i Skandinavia, og fikk publikum i Bergen godt i gang med sin energiske sleazerock, inspirert av alt fra Blackie & co til Mötley Crüe.

Brannalarm under W.A.S.P på Kvarteret i Bergen 13.10.2010

EVAKUERT: Samtlige gjester på Kvarteret ble evakuert da brannalarmen gikk.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK