Trenger 300 mill. til å bygge ut Brann Stadion

Moderniseringen av Brann Stadion må fullføres innen 2020, mener daglig leder Roald Bruun-Hanssen. Klubben vil nå kopiere Sogndal-modellen for å få penger nok til å fullføre utbyggingen.

Brann Stadion i Bergen

HAR BYGGET UT TRE AV FIRE: I 1998 stod den første nye tribunen på Brann Stadion ferdig, og på 2000-tallet ble ytterligere en sving og en langside bygget ut. Kun den gamle hovedtribunen gjenstår nå.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Stadionanlegget i Bergen består nå av tre forholdsvis nye tribuner, men fortsatt består den gamle hovedtribunen på sørsiden, bygget i tre faser i 1930-, -60 og -90-årene. Kapasiteten her er kun 4600.

Klubben ønsker å bygge ny tribune her i stil med resten av stadion, skriver bt.no. Men planene har vært utsatt på grunn av økonomiske utfordringer. Kostnaden er beregnet til 200-300 millioner kroner.

Brann ønsker nå å kopiere modellen fra Sogndal og/eller Trondheim for å reise kapital til den siste fasen av utbyggingen.

– I Sogndal har de vært flinke til å få andre med på laget, og Rosenborg har bygget hotell som utnytter kurs- og konferansemulighetene på Lerkendal. Jeg er overbevist om at også vi må få med oss samarbeidspartnere, skal vi få til å bygge ut den siste langsiden, sier Bruun-Hanssen til avisen.

Brann stadion

VIL HA SAMME STIL: Når den nye hovedtribunen er ferdig, skal den bygges sammen med og i samme stil som svingen og langsiden nærmest på bildet.

Foto: Alasdair McLellan / Wikimedia Commons