Syk Skarsfjord blir hjemme

Branns leger satte ned foten og nektet Rune Skarsfjord å bli med på dagens bortekamp.

Rune Skarsfjord under cupfinalen

IKKE FRISK: Rune Skarsfjord har vært syk den siste uken. I dag blir han hjemme i toppkampen mot Strømsgodset.

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Branns hovedtrener er nemlig blitt syk, og blir hjemme mens resten av laget reiser til kveldens bortekamp mot Strømsgodset.

Legene satte ned foten

Leder i Branns medisinske team, Knut Fjeldsgaard, forteller at Rune helt siden før seieren mot RBK forrige søndag har slitt med luftveisinfeksjon og feber.

– Han har selv tatt avgjørelsen om å delta hele veien, men nå har det medisinske teamet satt ned foten.

– Rune burde medisinsk sett kanskje heller ikke vært med til Ulsteinvik, men denne gang blir han, noe motvillig, igjen i Bergen, sier Knut Fjeldsgaard til Brann.no.

Skarsfjord har med andre ord slitt med sykdom også gjennom torsdagens NM-semifinale på Høddvoll. Skarsfjord måtte etter kampen svare på kritikk mot lagets taktikk i det pinlige tapet mot 1. divisjonslaget Hødd.

– Helt nødvendig at han ble hjemme

Resten av trenerteamet leder dagens kamp i Drammen. Det er Patrik Hansson og Kenneth Mikkelsen som er lagets assistenttrenere.

Branns hovedtrener er mest sannsynlig tilbake på jobb litt ut i neste uke. Det forteller Branns daglige leder Roald Bruun-Hanssen.

– Det er helt nødvendig at Rune holder seg hjemme og blir frisk. Vi har uansett tillit til at spillerne og teamet rundt gjør en god jobb i Drammen, sier han.

Strømsgodset-Brann er intet annet enn et toppoppgjør i eliteserien. Drammenserne ligger på tredjeplass, åtte poeng foran Brann. Strømsgodset må vinne for å holde tritt med Rosenborg og Molde i gullkampen, mens Brann kan minske gapet opp til toppen med seier i kveld.