Brann-seier foran fulle tribuner

Brann vant 1–0 over Stabæk i 16. mai-kampen på Brann-stadion foran nærmere 18.000 tilskuere. Det gjør at de kan gå med hevede hoder i prosesjonen gjennom Bergens gater 17. mai.

Brann - Stabæk

16. MAI-JUBEL: Sivert Heltne Nilsen blir gratulert etter scoringen.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Branns scoring kom et 47 minutter. Sivert Heltne Nilsen fikk gå upresset opp på et hjørnespark og headet ballen kontrollert forbi Stabæks keeper, Sayouba Mandé.

Scoringen kom etter at Brann alt i alt hadde vært det beste laget i første omgang. De store sjansene var imidlertid få og ganske likt fordelt mellom lagene.

Asante farlig frempå

Aller farligst var det da Ernest Asante satte fart og løp fra Branns forsvarsspillere, men keeper, Piotr Leciejewski, reddet avslutningen.

I andre omgang var Brann det førende laget. Anført av en kjempende og god Daniel Braaten rodde laget seieren trygt i land.

– Dette er guttedrømmen som gikk i oppfyllelse, sier Sivert Heltne Nilsen til C-More etter kampen.

– Jeg hadde frysninger på ryggen før start. Den stemningen som er her i dag er det ingenting som kan måle seg med. Det blir stort å gå i 17. mai-toget i Bergen etter dette.

Brann - Stabæk

ØYEBLIKKET: Sivert Heltne Nilsen har nettopp gjort sitt første mål for Brann.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Tre endringer på laget

Brann-trener Lars Arne Nilsen gjorde tre endringer på laget som tapte for Lillestrøm sist uke. Bismar Acosta måtte stå over på grunn av tre gule kort og Jonas Grønner overtok stopperplassen ved siden av Vadim Demidov.

I angrepet var Jakob Orlov tilbake etter skade. Også Erik Huseklepp var tilbake i startoppstillingen.

– Vi vinner fortjent. Det var en helt fantastisk stemning her i kveld, sier Erik Huseklepp.

– Sivert valgte rett dag å score sitt første mål i Brann. Han kommer til å få en super dag i prosesjonen i Bergen i morgen, sier Huseklepp til C-More.

Brann stadion tribuner

FULT HUS: Nærmere 18.000 tilskuere så kampen mellom Brann og Stabæk.

Foto: Ole-André Lagmandokk / NRK

Treneren fornøyd

– Det er utrolig gøy å være med i toppen når en tredel av kampene er spilt. Håpet er å få et så godt lag at vi kan fylle tribunene i hver kamp slik som vi gjør i dag, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Også han ser frem til prosesjonen gjennom Bergens gater i morgen.

– Det hadde blitt kjekt uansett hva resultatet hadde blitt i dag, men det er klart. Det blir jo ekstra gøy etter en slik jubelkveld.

Laster innhold, vennligst vent..