Brann nekter å spille på Varden

Det er full gresskrise på Brann Stadion. Men klubben er ikke villig til å flytte på seg for å rekke seriestarten.

Fyllingen - Brann i 1993

VIL IKKE TILBAKE: Brann gjorde det bra sist de spilte eliteseriefotball på Varden Amfi. Her feirer Trond Egil Soltvedt et av sine tre mål mot Fyllingen i 1993, sammen med blant andre tremålsscorer Kaj Eskelinen. Til høyre Fyllingens Inge Ludvigsen, som året etter spilte for Brann.

Foto: Scanpix

Gressmatten tålte ikke 13 dagers lagring, og var begynt å råtne da Brann fredag i forrige uke begynte å rulle ut det engelske gresset på Stadion. Arbeidet ble stoppet, og klubben må nå ha tak i helt nytt gress.

Nytt gress til Brann Stadion

RÅTNET PÅ LAGER: Her er gresset som skulle vært lagt ut på Brann Stadion i helgen. I stedet blir det nå kastet.

Foto: Østfold Gress

- I utgangspunktet blir vi bare en uke forsinket. Det nye gresset er allerede bestilt. Det eneste som gjenstår, er å sjekke at transporten går i orden, sier stadionsjef Terje Reistad til nrkhordaland.no.

Alternativ tar elleve tusen

Dersom gresset på Brann Stadion ikke er klart til første hjemmekamp 22. mars, kan Brann i teorien søke om å få flyttet kampen mot Stabæk til et annet anlegg i Bergen.

Mest aktuelt vil det i så fall være med Varden Amfi i Fyllingsdalen, det kommunale stadionanlegget som til vanlig huser Løv-Ham og Fyllingen IL.

Publikumsrekorden på 11.033 stammer fra 1993, da Fyllingen IL for foreløpig siste gang var oppe i eliteserien og spilte mot nettopp Brann. I 2008 ble det lagt kunstgress på arenaen.

Men der vil Brann ikke spille.

- Umulig!

Terje Reistad i Brann Stadion AS

HÅPER I DET LENGSTE: Terje Reistad i Brann Stadion AS tror og håper på kamp på Brann Stadion i mars.

Foto: John Gunnar Skien / NRK

- Det ville vært umulig for oss å spille hjemmekamp på Varden. Årsaken er at vi har forpliktelser overfor våre kunder, alt fra partoutkortinnehavere til de som har losje- og restaurantplass. Varden har ikke mulighet til å ta imot alle disse, så det er ikke tema engang, sier Reistad til nrkhordaland.no.

- Hva vil skje dersom gressmatten ikke er klar til hjemmekampen mot Stabæk 22. mars?

- Vårt utgangspunkt er at det blir kamp på Brann Stadion. Eneste grunn til at det ikke skulle skje, ville være om det var farlig for spillerne å spille på banen. For eksempel slik forholdene var på Sør Arena, hvor store flak av gresset ble revet opp under kampen. I så fall vil vi be om å få kampen utsatt, sier Reistad.

- Kan spille i Ålesund

Også Norges Fotballforbund ser utsettelse som den mest nærliggende løsning dersom en slik situasjon skulle oppstå.

- For oss ville det ikke være noe problem å sende dommerne til en annen arena. Men det ville være langt verre for Brann, som må dra med seg utstyr og reklame fra Brann Stadion til et anlegg. I tillegg ville det by på store problemer for tv-dekningen, med mindre de valgte Color Line Stadion i Ålesund, hvor alt allerede er på plass, sier anleggssjef Ole Myhrvold i Norges Fotballforbund.