Brann må spille hjemme borte

Seriemestrene må skifte banedekke i vinter. Dermed kan klubben bli tvunget vekk fra Bergen i viktig europacup-kamp.

Everton - Brann

FANSEN BLIR SNYTT: Europacup-suksess gjør at Brann må spille hjemmekamper i Oslo, Trondheim eller Stavanger. Her Eirik Bakke, Jan Gunnar Solli og Kristjan Örn Sigurdsson mot Everton på Goodison Park.

Foto: PAUL ELLIS / AFP

Det sies at hastverk er lastverk. Men Brann har likevel valgt den billigste og minst tidkrevende løsningen når de skal legge ny gressmatte på Brann Stadion. For ti millioner kroner får klubben nytt gress.
Ytterligere ti millioner hadde gitt betongdekke under gresset, som hadde garantert jevn og fin bane i uoverskuelig fremtid.

Brann Stadion

GAMMEL BANE: Banedekket på Brann Stadion er det eldste som fortsatt er i bruk i de øverste divisjonene.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

- Har ikke tid

- De ti millionene skulle vi gjerne ha brukt. Men det har vi ikke tid til, sier daglig leder i Brann Stadion AS, Terje Reistad, til nrkhordaland.no.

- Jeg tror ikke dette blir noe problem. Vi må stole på de som har greie på dette, og de sier vi likevel vil få et fullgodt dekke. Den norske fotballsesongen er blitt helårlig, og vi er avhengig av ikke å miste for mange hjemmekamper, sier sportslig leder i Brann, Roald Bruun-Hanssen, til nrkhordaland.no.

Sunket én meter på fem år

Gressmatten som brukes i dag er den eldste som finnes i de øverste divisjonene. Banen er bygget delvis på en myr, delvis på et vann, noe som gjør den mildt sagt ujevn og uforutsigbar. Bare siden 2003 har det ene cornerflagget sunket med én meter sammenliknet med hjørnet på motsatt side.

Årsaken til at Brann likevel ikke velger betongdekke, er at det ville tatt en måned lenger, noe som hadde ført til at klubben hadde risikert å måtte spille flere hjemmekamper i eliteserien 2009 på en annen arena.

CL-kamp kan ryke

Men rødtrøyene kan likevel bli tvunget bort. Seriemestrene fra 2007 skal ut i Champions League-kvalifisering i høst. Kommer klubben seg videre, kan det bli europacupkamper på Brann i februar. De kampene må Brann-fansen reise langt for å se.

Trolig står valget da mellom Lerkendal Stadion i Trondheim, Viking Stadion i Stavanger eller Ullevål Stadion i Oslo.

- Det er noe vi i så fall bare må leve med. Vi er nødt til å bytte toppdekke uansett. I øyeblikket spiller vi med dispensasjon. Den forsvinner jo før eller senere, sier sportslig leder i Brann, Roald Bruun-Hanssen, til nrkhordaland.no.