Brann har fått Huseklepp-avdrag

Bari har begynt å betale ned på landslagsspissen de kjøpte i januar.

Erik Huseklepp

RYKKET NED: Erik Huseklepp har notert seg for noen scoringer i Italia, men kunne ikke forhindre at AS Bari rykket ned til Serie B.

Foto: Donato Fasano / Ap

- Vi har mottatt en liten delbetaling fra Bari, bekrefter daglig leder i Brann, Roald Bruun-Hanssen, overfor NRK.no onsdag ettermiddag.

Roald Bruun-Hanssen

IKKE FORNØYD: Roald Bruun-Hanssen sier Brann fortsetter den prosessen de har satt i gang.

Foto: NRK

- Ser dere dette avdraget som et tegn på at Bari nå omsider vil gjøre opp for seg?

- Jeg vil ikke spekulere i det. Vi fortsetter å følge saken i de retningene vi har gått i, både ved å følge opp banken, klubben og FIFA. Så får vi vente med å konkludere om det endelige utfallet til vi har fått en avklaring, sier Bruun-Hanssen.

LES OGSÅ: Norge reddet av billig straffespark | Huseklepp: - Jeg synes det er straffe

Bari vil ikke gi tidsfrist

Han ønsker ikke å si noe om størrelsen på avdraget, men trolig dreier det seg om rundt 1,5 millioner norske kroner, som den italienske klubben søndag overfor TV 2 hevdet var på vei til Brann.

Overgangssummen skal totalt være på 14 millioner kroner. Sportsdirektør Guido Angelozzi ville samtidig ikke komme med noen dato for når resten av pengene kunne ventes inn på Branns konto.

- De vil se resten snart. Vi kan ikke gi en dato. Hvis den feiler, blir det en veldig dårlig situasjon, sa Angelozzi til TV 2.

- Utfordrende og vanskelig sitauasjon

Erik Huseklepp

PÅ PINEBENKEN: Erik Huseklepp i Brann-ustyr under treningskamp mot Åsane i januar, like før overgangen var et faktum.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Brann venter fortsatt på svar både fra FIFA og den italienske banken som utstedte det bergenserne trodde var en bankgaranti, men som ifølge Bari slett ikke er det .

- Hvordan påvirker denne situasjonen dere i klubbledelsen?

- Det er ingen ønskelig situasjon å være i, og det gir utfordringer. Ikke bare for Brann, det er også andre som skulle hatt penger fra denne betalingen fra Bari. Det er selvsagt utfordrende og en vanskelig situasjon for dem også. Det oppleves som frustrerende, sier Bruun-Hanssen.

Roser Huseklepp

- Vet dere hvordan Erik Huseklepp har det oppi dette?

- Vi har en grei dialog med Erik. Han har opplevd mange litt spesielle situasjoner, og har lært seg å takle det og samtidig klare å konsentrere seg om fotballen. Slik er han i denne situasjonen også, han er god på dette, sier Bruun-Hanssen.

LES OGSÅ: Huseklepp: - Håper Brann får pengene | Angrer ikke på Bari-overgang

AS Bari har ikke besvart henvendelser fra NRK.no.