Nå blir dette lov i Bergens gater

Et samlet bystyre åpner for at gatekunstnere skal få dekorere søppelspannene i byen.

Bosskunst i Bergen

BLIR LOV: Dagens bosspann til venstre og det som kan bli fremtidens bosspann til høyre. Illustrasjonen fra Miljøpartiet de Grønne viser hvordan de ønsker at bybildet skal dekoreres i fremtiden.

Foto: Miljøpartiet De Grønne

Det var Miljøpartiet de Grønne (MDG) som hadde fremmet forslaget om å gjøre det fritt frem med gatekunst på Bergens mange bosspann.

Da forslaget var oppe i dag fikk det støtte fra et samlet bystyre.

Forslaget er en videreføring av en ordning der det er lov å dekorere elektroskap rundt om i byrommet.

Vil gjøre byen vakrere

Sondre Båtstrand fra MDG ønsket å gjøre byrommet vakrere da han la frem forslaget.

Søppelspann i Bergens gater

UTSMYKKES: Mange av byens spann kan ha godt av en liten sminkejobb. – Vi ønsker mer farge og kunst i byrommet, sier Sondre Båtstrand i MDG.

Foto: Runa Victoria Engen / NRK

– Vi ønsker mer farge og kunst i byrommet, samtidig som det blir en fin utstillingsplass for lokale kunstnere. Dette er en vinn-vinn-situasjon, sa han til NRK før dagens bystyremøte.

I 2012 ble prosjektet Elektrisk gatekunst satt i gang i Bergen, der det første dekorerte av til sammen 30 el-skap ble avduket.

Prosjektet skulle gi alle mulighet til å prege byen, ved at de kunne sende inn egne forslag og utsmykke sitt skap om de ble plukket ut.

– Tror Bergen vil sette pris på dette

Nå skal ordningen også forsøkes på bosspannene.

– Ordningen med el-skapene har vært en stor suksess. Det at Bergen kan slippe til alternative uttrykk og skape et fargerikt og spennende byrom er bra. Jeg tror at bergenserne også vil sette pris på dekorerte søppelspann, sier Båtstrand.

Tanken med ordningen er at kunstnere skal få søke om å male og dekorere de mange søppelspannene i byen.