Hopp til innhold

Bilvelt i rus og mye fyllebråk i natt

En ruset bilfører kjørte over foten til en fotgjenger før bilen veltet i en rundkjøring ved Lagunen i natt. Det har også vært mye ordensforstyrrelser.

Vei med vått og slapseføre

BILVELT: I en av rundkjøringene ved Lagunen veltet bilen til en ruset sjåfør litt før midnatt lørdag kveld. Like før kjørte han over foten til en fotgjenger (arkivfoto).

Foto: Lene Granli / NRK

Loggen til Vest politidistrikt taler et tydelig språk om situasjonen natt til søndag.

Klokka 23.10: «Myrkdalen hotel, Voss: Mannlig gjest skaper ordensproblem. Kastet på flasker, beruset, umulig og aggressiv. Er nå på et av hotellets rom. Blir passet på. Politiet på veg.»

Senere konstaterte politiet at:

«Den mistenkte var sovnet på rommet. Sammen med andre på hotellet. Vurdert å bli liggende på stedet så lenge alt har roet seg. Blir anmeldt for ordensforstyrrelse m.m.»

Klokka 23.22: «Mobergsbakken, Os: Patruljen i kontakt med personer som blir anmeldt for bruk/besittelse narkotika. Pr nå i kontakt med tre personer.»

De ble senere dimittert, og saker opprettet.

Ruset bilfører veltet

Klokka 23.45 meldte politiet om en bilvelt, og senere at en fotgjenger var blitt påkjørt av den samme bilen like før: «Rundkjøring, Lagunen storsenter, Bergen sør: Bil har veltet. Ligger i sørgående felt. Kun fører i bilen. Mann (49). Beruset. Ikke meldt personskade. Viking rekvirert.»

«Politi er på stedet. Bilfører blir kjørt legevakt for blodprøve. Bil er hentet. Bilfører skal ha kjørt over foten på en mann (19) like i forkant av ulykken. Skal ha skjedd i fotgjengerfelt.»

Klokka 01.50: «Bankgaten, Bergen sentrum: På utested «Bank1Bar» har politiet tatt med seg en beruset mann (45) etter ordensforstyrrelser. Hissig og vanskelig. Lagt i jern. Er på veg til legevakt. Innsettes drukkenskapsarrest. Anm ordensforstyrrelse.»

Nesebrudd og slått bevisstløs

Senere på kvelden kom også meldinger om ordensforstyrrelser fra Sør-Vest politidistrikt.

Klokka 02.12: «En mann ble slått ned utenfor Sjøhuset på Leirvik. En mann, 22 år er pågrepet. Fornærmede får behandling på legevakt for kutt og mulig brudd i nese.»

Like etter fikk politiet melding om voldsbruk på Rubbestadneset på Bømlo.

– En 33-åring var slått bevisstløs av en annen mann. Vi vet ennå ikke hvem gjerningsmannen er, men har opplysinger å arbeide videre med, sier vaktsjef Tore Frøyland-Jensen i Sør-Vest politidistrikt i Haugesund til BT. Offeret våknet raskt til igjen, og fikk hjelp av helsepersonell.