Bil truffet av stein på Voss, passasjer kjørt til sykehus

Denne steinen falt ned på E16 og knuste frontruten på en bil. En kvinnelig passasjer (21) ble skadd, og føreren kjørte henne rett til sykehus i ulykkesbilen.

Stein gjennom frontruten på Voss

ULYKKESSTEINEN: Steinen er liten, men gjorde stor skade konstaterer (i midten) Karl Johan Staff, ansatt hos Oppedal entreprenør. Han står sammen med to politifolk like ved ulykkesstedet.

Foto: Arne Hofseth

Ulykken har skjedd på E16 ved Saghaugen mellom Bulken og Evanger i Voss kommune like før klokken 17.00.

Steinen skal bare være mellom 15 og 20 centimeter i diameter, men gjorde likevel stor skade. Kvinnen, som er 21 år, ble truffet i bryst/halsregionen.

Ifølge en pressemelding fra Haukeland universitetssjukehus klokken 18.30 er kvinnen lettere skadd.

– Heldigvis gikk det bra med dem. De fikk god hjelp på sykehuset, sier Karen Askeland Selje til Bergens Tidende.

Det var hennes datter som satt i passasjersetet og kjæresten som kjørte. Jenta fikk skader i bryst- og halsregionen som følge av steinspranget.

Politiet og Statens vegvesen er på stedet og har undersøkt området. Veien er åpen for trafikk og det skal ikke være ytterligere rasfare.

Truffet i brystet

– Vi fikk melding via AMK om at en bil skal ha fått en stein i frontruten og truffet en passasjer. Denne har fått noen skader og ble kjørt til Voss sykehus i ulykkesbilen av føreren. Han skal være uskadd, sier operasjonsleder Lars Geitle i Hordaland politidistrikt til NRK.

Steinen skal ha truffet passasjeren i brystet. Personen satt i passasjersetet.

– Bilen er en pickup registrert for to personer. De to i bilen er hjemmehørende i Voss kommune. De kjørte i retning fra Voss mot Bergen, opplyser Geitle.

– Er det fare for flere ras?

– Vi har vært på stedet og sjekket. Det ser ut som det bare er en enslig stein som har falt ned, og det er ikke noe mer som har rast ned. Vi vurderer at det ikke er grunn til å stenge veien.

Krever bedre veisikring

I begynnelsen av juni gikk det et stort ras på E16 ved Vaksdal. Veien var en periode lysregulert på dagtid og stengt på nattetid, fordi det var fare for nye ras på strekningen.

Raset utløste massive protester fra lokalbefolkning og politikere som krever bedre rassikring av veistrekningen.

Laster Twitter-innhold
Bil truffet av stein på Bulken