Hopp til innhold

Uavgjort mellom Sandviken og Arna-Bjørnar

Sandviken og Arna-Bjørnar bøtter inn mål og ligger dønn likt på tabellen. Etter lørdagens kamp ble det uavgjort med 1–1 og poengdeling. – Rettferdig sjansemessig, sier treneren til Sandviken.

Se kampen mellom Sandviken og Arna-Bjørnar.

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg håper og tror denne kampen var god reklame for norsk toppfotball for kvinner, sier Sandviken-trener Alexander Johann Staus.

Det ligger alltid mye prestisje i det når naboklubbene og byrivalene Sandviken og Arna-Bjørnar barker sammen i Toppserien. Men oftest har det vært stor avstand mellom lagene på tabellen, med det ene litt under topplagene og det andre gjerne involvert i nedrykksstriden.

Vinneren kan ta sølv

Under lørdagens oppgjør på Stemmemyren i Bergen var situasjonen en helt annen. Klubbene kniver om medalje. Lagene ligger på tredje- og fjerdeplass på tabellen med like mange poeng.

Med lit flaks kan det beste bergenslaget kapre sølvet, forutsatt at Klepp på andreplass går på noen smeller i innspurten.

– Kampen lørdag er veldig viktig. Selvsagt er det viktig å være best i byen, men begge lag må vinne for å få det lille forspranget i medaljekampen, sa toppscorer for Arna-Bjørnar, Maria Brochmann til NRK før kampen.

Klepp – Sandviken

SANDVIKEN HAR TATT STEG: Her fra en kamp mot Klepp tidligere i år.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

– Fikk justert oss

Arna-Bjørnar hadde en god start i kampen, og allerede i sjette minutt kom første målsjanse. Etter en keepertabbe stod det 1–0 til Arna-Bjørnar med Emilie Nautnes som toppscorer.

– Etter en god start slet vi litt utover i første omgang, men vi fikk justert oss, sier Arna-Bjørnar-trener Morten Røssland.

Like før pause fikk Sandviken overhånd og utlignet stillingen. Sandvikens Kennya Cordner scoret i 35. minutt.

Tre av fire topplag fra vest

Begge lags trenere gleder seg stort over situasjonen for både Bergen og Vestlandet i kvinnefotballen. Sammen med Klepp fra Rogaland er det tre av de fire topplagene hjemmehørende i vest. Eneste unntak er serieleder LSK.

– Jeg er veldig glad for at Sandviken gjør det så bra, så lenge de er bak oss på tabellen, humrer Arna-Bjørnar-trener Morten Røssland.

– Situasjonen i år er spesiell, men ufattelig hyggelig. Jeg tror dette vil være veldig positivt for kvinnefotballen her i regionen, sier Sandviken-trener Alexander Straus.

Morten Røssland og Alexander Straus

ANSIKT TIL ANSIKT: Trener i Arna-Bjørnar, Morten Røssland, og trener i Sandviken, Alexander Straus.

Foto: Per Christian Magnus / NRK

Ekspert: – Tror Arna-Bjørnar er sterkest

En av Norges fremste eksperter på Toppserien, Jan Reidar Vågsdalen i Kvinnefotballmagasinet, tror kampen på Stemmemyren blir en thriller av de sjeldne.

– Jeg holder en knapp på Arna-Bjørnar i innspurten, men kampen i morgen er helt åpen. Slike lokaloppgjør er alltid knokkelkamper. Det eneste som er sikkert er at et av lagene må vinne, ellers går sølvet til Klepp, sier Vågsdalen.

Vinner et av lagene, er det fortsatt mulig å ta igjen jærbuene, som avslutter sesongen på tøffest mulig måte mot Trondheims-Ørn, Avaldsnes, LSK og det som kan bli et oppgjør om sølvmedaljen: Arna-Bjørnar–Klepp i siste serierunde.

Laster innhold, vennligst vent..