Hopp til innhold

Bergenser til topps i internasjonal pianokonkurranse

Joachim Carr (26) mottar 30 000 euro, konsertoppdrag og avtale om CD-utgivelse.

Edvard Grieg Piano Competition 2014 Edvard Grieg Piano Competition 2014. Vinner

VINNEREN: Førsteprisvinner Joacim Carr fra Bergen sammen med andreprisvinner Arseny Tarasevich-Nikolaev (til venstre) og jurymedlemmene Ya-Fei Chuang og Marianna Shirinyan.

Foto: Helge Skodvin

Edvard Grieg Piano Competition 2014 Edvard Grieg Piano Competition 2014. Vinner. Joachim Carr

TOPP TRE: Fra venstre: Arseny Tarasevich-Nikolaev (21), Joachim Carr (26) og Peter Friis Johansson (31).

Foto: Helge Skodvin

24 av verdens fremste pianotalenter har den siste uken konkurrert i Bergen. Kampen sto om ære, penger og karriere. Til slutt var det bergenseren Joachim Carr som sto igjen som vinner.

Han får 30 000 euro i førstepremie. I tillegg får han konsertoppdrag og avtale om CD-utgivelse.

– Jeg var egentlig ganske rolig da jeg kom til finalen. Da følte jeg at jeg hadde kommet dit jeg ville, det var en prestasjon i seg selv, sier Joachim Carr da NRK ringer han søndag.

Carr dro til Tyskland for å holde konsert bare noen timer etter finalen.

– Jeg har nesten ikke fått tid til å fordøye inntrykkene. Men det begynner å synke litt inn.

På andreplass kom Arseny Tarasevich-Nikolaev (21) fra Russland. Han mottar 20 000 euro. Peter Friis Johansson (31) fra Danmark fikk tredjeprisen på 10 000 euro.

Internasjonal jury

Akkompagnert av Bergen Filharmoniske Orkester fremførte Carr «Klaverkonsert i a-moll av Schumann» i finalen som gikk av stabelen i Grieghallen lørdag kveld med rundt 900 tilskuere til stede i salen.

Utdrag frå finalen

SJÅ UTDRAG: Joachim Carr (26) imponerte juryen.

I konkurransejuryen satt internasjonalt anerkjente pianister: Leif Ove Andsnes (Norge), Jens Harald Bratlie (Norge), Ya-Fei Chuang (Taiwan), Dominique Merlet (Frankrike), Marianna Shirinyan (Armenia), Oxana Yablonskaya (Russland) og juryformann Einar Steen-Nøkleberg (Norge).

Edvard Grieg Internasjonale Pianokonkurranse ble i år arrangert for fjortende gang, og det var andre gang konkurransen ble arrangert på Troldhaugen i Bergen. Siden årets konkurranse startet med første runde på Troldhaugen søndag 12. oktober gikk den daglig til og med finalen, i går kveld.

Bergenseren Joachim Carr (26) mottar 30 000 euro, konsertoppdrag og avtale om CD-utgivelse.

I SEMIFINALE: Vestlandsrevyen fulgte Joachim Carr da han kjempet for en semifinalebillett i den prestisjefylte konkurransen tidligere denne uken.