– Føler meg ikke truffet av Skarsfjord

Da Brann offentliggjorde hans avgang i dag, inviterte Rune Skarsfjord til debatt om «heksejakt» i bergensavisene. – Jeg synes ikke han har grunn til å klage, svarer Bergens Tidende-kommentator Tore Strand.

Tore Strand Bergens Tidende

FØLER SEG IKKE TRUFFET: Rune Skarsfjord har ikke grunn til å klage over mediedekningen, mener Bergens Tidende-kommentator Tore Strand.

Foto: Renold Tennysen Christopher / NRK

Strand er fast Brann-kommentator i Bergens største avis, og er sammen med bloggeren Eduardo Andersen, også han tilknyttet BT, den som oftest har blitt beskyldt for å skrive for negativt om Brann.

I pressemeldingen fra Skarsfjord i dag tar han spesielt et oppgjør med «den ene lokalavisen», og skriver at «dekningen av undertegnede de siste 14 til 15 månedene har vært en trist opplevelse».

Etter det NRK erfarer er det BT Skarsfjord sikter til, selv om BA nylig gikk ut og krevde Brann-trenerens avgang over hele forsiden.

– Når resultatene har vært lite lystige, slik som nå, så er deler av det som står heller ikke så lystig å lese. Men at det har vært noen heksejakt? Langt derifra, sier BTs sportssjef Tore Nilssen til NRK.

– Føler meg overhodet ikke truffet

– Skal du være hovedtrener i Brann, så må du kjenne byen sitt lynne, og spesielt bergenserne sitt lynne. Der tror jeg Skarsfjord ikke har vært helt på bølgelengde, sier Nilssen.

Tore Strand skriver i sin kommentar til Skarsfjord-avgangen at «når ordet mistillit skriker etter deg fra alle fronter, er det få andre muligheter enn å si at nok er nok».

– Føler du deg truffet av kritikken fra Skarsfjord?

– Nei, overhodet ikke. Når det har gått tungt for Brann, så skjønner jeg at han opplever det tungt, og vanskelig å forholde seg til omgivelsene. Men jeg synes vi har gjort jobben vår hele veien, sier Strand til NRK.

– Ikke grunn til å klage

Han mener deres dekning av Skarsfjord ikke skiller seg fra måten de skrev om tidligere trenere.

– Jeg synes ikke han har noen grunn til å klage. Vi er ikke kritisk til Rune Skarsfjord på noen annen måte enn at vi følger med på det som skjer i Brann på godt og vondt. Og nå har vært en tung periode og et år med tidvis internt bråk, sier Strand.

Rune Skarsfjord

VIL HA DEBATT: Rune Skarsfjord karakteriserer mediedekningen i Bergen som heksejakt.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Kommentatoren legger ikke skjul på at hans avis var på god vei til samme konklusjon som konkurrenten angående Skarsfjord - at hans dager som Brann-trener burde være talte.

– Etter sesongslutt ville vi nok falt ned på den konklusjonen, det er det ikke noen tvil om. Brann har mistet kontakten med supporterne, støttespillerne og sponsonere, og det er ikke noen særlig tvil om at Rune Skarsfjord har ansvaret for det, spesielt siden han også har vært sportslig ansvarlig, mener BT-kommentatoren.

– Vinkler kritisk for å selge aviser

NRK har vært i kontakt med Skarsfjord i dag. Han ønsker ikke å kommentere saken utover pressemeldingen. Rolf Magne Walstad, sportslig administrativt ansvarlig i Brann, går langt i å støtte Skarsfjord i mediekritikken.

– Det har vært mye, og det har vært over tid. Uten å være medieviter, så tror jeg det er mange som ikke hadde klart å stå i dette i 15 måneder, sånn som han har gjort, sier Walstad.

Også supporterklubbleder Roger Lillebøe-Hansen synes Bergens-pressen med fordel kunne moderert seg litt.

– Jeg er nok litt enig i at de kan sette et for kritisk søkelys. Tidvis opplever jeg at konkurransen mellom de to avisene i Bergen gjør at man vinkler kritisk for å selge aviser. Samtidig må en trener i Brann tåle at det er press og fokus på for dårlige prestasjoner.