Hopp til innhold

Ber Støre holde ord om samferdselsprosjekt

Under årsmøtet i Vestland Arbeiderparti fikk statsminister Jonas Gahr Støre beskjed om holde ord om større samferdselsprosjekter i Vest.

Grønne hurtigbåter i nord, rassikring langs «Norges farligste vei» og Bybanen til Åsane var tre av dem.

Gjennom Hurdal-plattformen har staten sagt seg villig til å dekke 70 prosent av viktige samferdselsprosjekter. Men som følge av et stramt budsjett, varslet Støre-regjeringen at mye må utsettes eller legges til side.

Byrådsleder i Bergen, Rune Bakervik, var klar i talen:

– Uten Bybanen, vil byen kveles. Kampen har kostet i partiet vårt, men vi har tatt den for klima og en bærekraftig hverdag. Du må følge opp løftene fra Hurdal, her må vi levere som et lag slik at vi får gjennomført det viktigste klimatiltaket i Bergen.

Fylkesordførerkandidat Stian Davies talte til Støre om viktigheten av utslippsfrie hurtigbåter i nord. Kommunestyrekandidat Sebastian Hauan Stenberg, mener Vestland må bli enige om at rassikring langs E16 mellom Arna og Voss på prioriteres høyest.

– Vi er fullt klar over disse tre prosjektene og det er ingen i regjeringen som ikke vil gå løs på dem, men vi må gjøre det i riktig rekkefølge slik at vi også får gjort det som er viktig i økonomien nå: Komme gjennom med trygg økonomisk styring og få ned prisveksten, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Jonas Gahr Støre og Rune Bakervik
Foto: Ingfrid Hole Fossåskaret