Ber om varetekt og isolasjon for halliksiktede

Politiet fikk medhold i Bergen tingrett. Fengslingsmøte for den yngste av de to halliksiktede er over. 35-åringen blir varetektsfengslet i fire uker, hvorav to med full isolasjon.

Politiaksjon i Skuteviken

40 I HUSET: Politiet gikk til storaksjon mot huset i Skuteviken mandag formiddag. Det befant seg totalt 40 mennesker i huset da politiet aksjonerte.

Foto: Kjetil Rydland / NRK

Politiadvokat Sylvia Myklebust

I RETTEN: Politiadvokat Sylvia Myklebust fotografert i Bergen tingrett onsdag.

Foto: Mariann Reikerås / NRK

Ni personer ble pågrepet da store politistyrker aksjonerte mot to hus i Skuteviken i Bergen og på Askøy mandag. To av dem, begge menn, ble umiddelbart siktet for hallikvirksomhet. De øvrige er siktet for heleri, narkoforbrytelser og brudd på utlendingsloven.

Totalt var det 40 personer i huset i Skuteviken og 12 personer i huset på Askøy da politiet aksjonerte.

Ifølge politiadvokat Sylvia Myklebust ved Hordaland politidistrikt knyttes de pågrepne til prostitusjons- og tiggermiljøet.

Onsdag ettermiddag blir de to mennene fremstilt for Bergen tingrett, hvor Myklebust ber om at de blir fengslet med full isolasjon i henholdsvis fire og to uker.

Politiet fikk medhold under rettsmøtet for den yngste av de to siktede. Den 35 år gamle rumeneren blir varetektsfengslet i fire uker, hvorav to uker er i full isolasjon. Forsvareren ønsker ikke å kommentere, og tar betenkningstid i forhold til anke.

Fengslingsmøtet for den andre er ennå ikke over.

Tirsdag ble ytterligere en mann pågrepet og siktet i saken. Han er nå løslatt mot meldeplikt. Ifølge Myklebust skal politiet ha konkludert med at denne siktede har en mindre rolle i sakskomplekset enn de to andre.